Corona-kapsels

Ik heb een kort kapsel met een asymmetrische snit, want mijn kapper vindt dat ik wel wat pit in mij heb. Zoiets zei hij toch toen ik gespaa...

Ik heb een kort kapsel met een asymmetrische snit, want mijn kapper vindt dat ik wel wat pit in mij heb. Zoiets zei hij toch toen ik gespaard had om alles weer even lang te knippen en hij vond dat dat een slecht idee zou zijn. Ik gaf toe want ik vond ook wel dat hij een punt had toen ik het zo in de spiegel zag. En ik vroeg zijn mening, zoals eigenlijk altijd, met een carte blanche om te knippen. Meestal ga ik elke acht weken naar de kapper, ik vind dat best veel en het loopt ook wel op. Dus af en toe probeer ik dat wat te rekken. Zoals nu ook voor de lockdown die we zo niet mogen noemen. Eigenlijk had ik naar de kapper moeten gaan en toen was het te laat. Ik knipte zelf al mijn frou-frou bij zodat die nu wel al recht is, na verschillende pogingen, want ik weet weer waarom ik dat normaal aan de kapper over laat, maar aan de rest kan ik moeilijk knippen. 

Ik vond een oplossing bij Emma en Mona en het laatste restje van mijn zwarte linnen stof leek ideaal om dat eens te gaan proberen. Veel anders zou ik er toch niet meer uit kunnen knippen. Ik voegde op goed gevoel wat centimeters bij aan het patroon. 
 En hoewel ik nu vind dat mijn haar nog te kort is voor zo een brede band, draag ik die af en toe wel al, gewoon omdat ik vergeten was hoe fijn dat eigenlijk voelt. Vroeger met mijn lang haar, heel lang geleden, is er een periode geweest dat ik altijd zo een zwarte haarband droeg. Ik heb alvast nog een stofje gevonden voor een tweede exemplaar en wil ook eentje in tricot. Zoals het er naar uitziet blijven we nog wel even in ons kot en als ik mij hier ondertussen mee kan bezig houden, heeft niemand er last van.

You Might Also Like

2 reacties