Wol enzo

Eén van de opmerkingen eerder deze week op het forum ging over mensen die foto's nemen van hun wol gedrapeerd op een bord met een kat in...

Eén van de opmerkingen eerder deze week op het forum ging over mensen die foto's nemen van hun wol gedrapeerd op een bord met een kat in de nabijheid. Ik denk nu echt niet dat iemand zo de kat bij de melk zet en dat het enkel voor de foto is.

Als je bij mij binnenkomt, zie je ook wel aan de kamer dat er iemand woont die bezig is met breien en naaien. Mijn overlock en naaimachine hebben een plaats op de keukentafel ingepalmd. De dagen zijn donker en ik wil een aantal cadeautjes naaien. Het licht beneden via de lichtstraat is dan net iets beter en het is ook gezelliger. Verder liggen er patronen en breinaalden op de keukentafel, een beetje een warboel misschien.
Maar zelfs als ik de tafel vrij maak, kan je mijn hobby nog zien. Er staan mandjes met breiwerk in mijn boekenkast. En natuurlijk staan er ook patronenboeken te pronken op de planken. Maar wat misschien het meest opvalt is mijn trolley. Gevuld met wol, af en toe verdwijnen er een aantal bollen, omdat deze opgebreid worden maar het bovenste schap blijft regelmatig aangevuld worden met nieuwe kleuren, wat dit is de jamieson&smith die ik vaak voor kleurbreiwerk gebruik. Op die manier kan ik makkelijk kijken of combinaties passen of niet.

Ik heb natuurlijk het voordeel dat ik geen huisdieren heb en alleen woon. Soms overweldigt het mij wel. Op die trolley ligt wol voor een paar truien om maar iets te zeggen, en breien gaat niet zo snel. Naaien gaat dan wel sneller om resultaat te zien, maar ook hier zijn er meer ideeën dan tijd. Als ik stof ga zoeken in mijn voorraad kom ik steevast met meer opties naar beneden dan ik kan verwerken. Soms heb ik te weinig stof, soms ligt het andere stofje me toch beter. Ik hou van de afwisseling van beide en eerlijk gezegd, stoort het mij ook niet zo vaak. Al neem ik me vaak wel voor om maar aan één ding tegelijkertijd te werken. 

You Might Also Like

0 reacties