to club or not to club

Het laatste pakje van de Ysolda club kwam er al weer aan en ik moest bekennen dat ik nog niks opgezet had. Vier pakjes, telkens met wol en ...

Het laatste pakje van de Ysolda club kwam er al weer aan en ik moest bekennen dat ik nog niks opgezet had. Vier pakjes, telkens met wol en een patroon. En het is niet dat ik de patronen niet mooi vind, verre van eigenlijk. En ondertussen was er de beslissing: word ik opnieuw lid (en krijg ik korting) of laat ik het deze keer aan mij voorbij gaan en brei ik alle patronen van de vorige jaren?

Als teken van goede wil toon ik wat ik momenteel van de clubpatronen op de naalden heb staan. Fornjot is een sjaal in natuurlijk grijs en mosterd accenten. Je begint aan de langste kant, wat betekent dat je veel steken opzet maar het er steeds minder worden. Zelf zou ik minder geneigd zijn om mosterd te kiezen, maar het is zo'n mooie kleur. Het was het derde pakje van dit jaar. De wol werd speciaal voor Ysolda gesponnen en de kleine strengen werden in haar studio geverfd. 

Aherlow mitts was het tweede pakje van vorig jaar. Het patroon zou reeds beschikbaar moeten zijn, maar ik zag dat het nog even geduld oefenen is. De wol komt uit Ierland en heeft vier kleuren: grijs, blauw, groen en geel. Die laatste twee zijn heel subtiel verschillend van kleur. Als ik in het duister brei is het vaak moeilijk om het verschil te zien. Met dezelfde kleuren wordt ook nog een muts gemaakt. Voorlopig heb ik één mitaine zonder duim. Kleurwerk breien is gelukkig heel verslavend.

You Might Also Like

0 reacties