Op kousevoeten

Op kousenvoeten komt het nieuwe jaar in het vizier. 2018 was zonder twijfel het jaar van de sok, ik had nooit kunnen denken dat het zo versl...

Op kousenvoeten komt het nieuwe jaar in het vizier. 2018 was zonder twijfel het jaar van de sok, ik had nooit kunnen denken dat het zo verslavend zou worden. Al hadden ze me wel gewaarschuwd, oh jawel... maar ik vreesde het tweede soksyndroom.

Ik tel 13 sokkenprojecten op ravelry, waarvan er vier nog niet afgewerkt zijn. 2019 wordt dus zeker ook een jaar van sokken, al is het maar omdat ik sokkenwol heb gekocht en alvast ingeschreven ben op de sokkenclub van Clare Devine en The Knitting Goddess.


Dit paar is er bijna, het zijn "vanilla is the new black" sokken maar door de manier waarop de wol geverfd is, blijft het leuk om ze te breien. De wol werd door Countessablaze geverfd in Manchester, en laat deze stad volgend jaar op mijn lijstje staan. Ze noemde haar shop update Brexit en koos allemaal songtitels die iets te maken hebben met afscheid nemen of alleen verder gaan. Dit is Go it alone van Beck, een mengeling van rood, bruin en wit, wat een mooi streepeffect heeft in de voet en het been en aan de hiel een bruine vlek. Dat heeft te maken met hoe de meerderingen van de hiel in deze sok gebeuren, maar ik hou van hoe de hiel uitwaaiert in een simpel streeppatroon.


You Might Also Like

2 reacties

  1. Ha, wijs.
    Heb al wat van je sokkenpatronen gepind, en ik ga nog een beetje wol en eventueel dat boekje bestellen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het nog steeds magisch, sokken breien lijkt me super moeilijk en hoe dat dan in zijn werk gaat met dat kleurverloop is helemaal een mysterie. Op naar nog veel meer sokken :-)

    BeantwoordenVerwijderen