Honey bee dance socks

Afgelopen weekend breide ik monogaam aan één project. Het ging mee op de trein, het ging mee naar de breiclub bij Full Circle Coffee en ook ...

Afgelopen weekend breide ik monogaam aan één project. Het ging mee op de trein, het ging mee naar de breiclub bij Full Circle Coffee en ook 's avonds deed ik verder in de zetel. Mijn tweede sok van de Honey bee dance moest en zou af geraken. Het is het vierde patroon van zes uit The handmade socks society van Curious Handmade. Begin december komt het laatste patroon uit. Dus ja, ik loop er nog eentje achter.

Voor deze sokken koos ik voor Mondim van Rosa Pomar, ik kocht de bol bij Wolder. Ik hou van hoe de kleuren veranderen. In tegenstelling tot wat ik eerst dacht is het patroon relatief makkelijk te onthouden, dus eens ik dat door had, lukte het breien best vlotjes. Bij dit patroon gebruikt ze een andere hiel. Er zijn slipped stitches, maar er wordt geen rib gebreid. Nadien worden de kanten van de hielflap opgenomen. Ze passen best goed en ik hou van de warmte van zelfgebreide sokken. Vorig jaar had ik vooral schrik dat zelfgebreide sokken te warm zouden zijn, maar mijn eerste sokken waren vaker uit dikkere wol. Mondim is fingering weight en ik breide ze met 2.5 mm. Na het breien had ik nog 21g over.

You Might Also Like

0 reacties