WIPWednesday: Carbeth cardigan

Kate Davies bracht in het begin van het jaar Carbeth uit. Een dikke korte trui met een speciale raglan voor de mouwen. Een maand later vol...

Kate Davies bracht in het begin van het jaar Carbeth uit. Een dikke korte trui met een speciale raglan voor de mouwen. Een maand later volgde de cardigan en ik was een tweede keer verkocht. Ik kocht wol bij Wolder en net zoals bij het ontwerp zou ik de draad dubbel houden. Het is een mengeling van wol en kasjmier. Ik wou de trui wel iets langer. Ik had nog niet gekozen tussen de trui en de cardigan maar één van de twee zou het zeker worden. 

De eerste mouw ging vlotjes, de tweede mouw ging iets trager en dan viel het stil. Ik moest beslissen. En natuurlijk begin je het patroon niet met de mouwen, maar zo kon ik tijd rekken. Ik besloot uiteindelijk voor de cardigan te gaan, ook al heb ik een kuru cardigan in die kleur
Het breien ging vlot, met dubbele draad en naalden zes. Ik breide zowel de mouwen als het lijf langer. Bij de mouwen gaat het om een paar centimeter, bij het lijf is er 15 cm bij gekomen en komt het nu op mijn heupen, nog steeds kort volgens sommigen.

Afgelopen weekend kon ik de delen op één naald zetten en begon de raglan. Ik verschoot wat hoeveel wol in die raglan ging en weet dat ik extra wol zal moeten bij halen. Maar hoe verslavend is zo een raglan? En hoe kon ik dat vergeten?

You Might Also Like

0 reacties