Radicaal roze

Ik volgde vorige zondag een workshop bij Madeline De Stoffenmadam . Ik wou heel graag de Traverse bag van Noodlehead maken, die ik op diver...

Ik volgde vorige zondag een workshop bij Madeline De Stoffenmadam. Ik wou heel graag de Traverse bag van Noodlehead maken, die ik op diverse blogs al zag prijken. Maar ik weet dat ik beter  een schop onder mijn kont krijg als ik een tas wil maken. Het was vloeken om zo vroeg op te staan op een zondag, maar blijkbaar rijdt er dan maar één trein en daarmee was ik nipt op tijd. Een uurtje had ik niet zien zitten, want wat zou er dan zo vroeg in Lier te doen zijn. 

Joke van de Paspelpoezen voorzag me van koffie en ik kon meteen verder knippen aan de versteviging. Ik had wat twijfels bij de instructies en als je pas de avond ervoor begint te knippen, dan lukt het natuurlijk niet meer om het te vragen. Maar ik was niet de enige die nog moest knippen. 
Zoals je ziet had ik roze kunstleer gekozen voor mijn traverse bag. Ik koos in de winkel nog bijpassende ritsen. Niet evident als je er twee nodig hebt. In de workshop gebruikte ik dezelfde machine als degene die ik thuis heb, meteen een goede test of het me thuis zou lukken.
Het was soms wat wringen, want het worden hier en daar wel dikke lagen waar je door moet. En je wil natuurlijk ook dat de topstitch mooi is. Ik kon het niet over mijn hart krijgen en haalde een paar stappen later toch nog de topstitch er uit.  De tweede poging was iets rechter en dat was een opluchting. Ik moet dringend recht leren stikken. Bij effen stofjes zie je dat toch nog net iets beter.
Voor de afwerking koos ik voor een lederen lint in natuurkleur en gelukkig was Joke er om me te helpen met de holnieten. Het wenen stond me naderbij dan het lachen toen bleek dat ik de ring vergeten was. Ik ben superblij met mijn tas en kan niet wachten om ze te gebruiken.

You Might Also Like

0 reacties