Knitmeter

Al acht jaar hou ik bij hoeveel ik brei. Nadat ik een bol of streng heb opgebreid noteer ik dit in knitmeter. Of als een project af is en ik...

Al acht jaar hou ik bij hoeveel ik brei. Nadat ik een bol of streng heb opgebreid noteer ik dit in knitmeter. Of als een project af is en ik een halve bol over heb, dan gaat die ook in knitmeter. Ik weeg zelfs de wol nauwgezet om uit te vissen hoeveel meter ik gebreid heb.

In 2011, het eerste jaar dat ik dat deed, had ik 6.569 m gebreid. Het jaar nadien ging ik er nipt over met 6.660 meter. Dan was er een dipje en in 2014 ging het naar 7.957 m om in 2015 naar 9.497 m te stijgen. In het begin plande ik welke projecten ik zou afwerken om tegen het einde van het jaar mijn resultaat te verbeteren. Ik ging werken aan projecten waar de bol al goed gevorderd was. Of extra dikke wol gaan gebruiken. Nu houd ik er al lang geen rekening mee.

2016 was opnieuw een dipje (8.315 m), want dat was de zomer dat ik mijn arm niet kon gebruiken, maar wel gevoelig hoger dan 2014. Vorig jaar haalde ik 12.003 meter. Maar dit jaar zit het echt in de lift. Nu staat mijn teller al op 13.540 meter, ondanks de hittegolf en het feit dat ik deze zomer amper gebreid heb.

Ik begon met het registreren omdat ik nieuwsgierig was. Ik kocht natuurlijk ook wol en zag mijn voorraad groeien. Maar met het invullen van de knitmeter kon ik voor mezelf ook wel motiveren dat ik die wol ook gebruikte. Kopen gaat soms sneller dan breien natuurlijk...


You Might Also Like

0 reacties