Boeken die ik al vaak vast had

Ik heb mijn goodreads uitdaging van één boek per maand al gehaald en ik kan zelfs zeggen dat de boeken dikker waren dan vorig jaar. Maar ...

Ik heb mijn goodreads uitdaging van één boek per maand al gehaald en ik kan zelfs zeggen dat de boeken dikker waren dan vorig jaar. Maar ik heb er belachelijk weinig over geschreven, besef ik. Dus bekeek ik het lijstje en koos er twee uit in de reeks: boeken die ik zeker twintig keer heb vastgehad in de boekenwinkel en uiteindelijk toch kocht en las. 


Ons soort mensen van Juli Zeh is er zo één. Het verhaal gaat over een ontieglijk klein dorpje in het vroegere Oost-Duitsland. De mensen wonen er al lang en hebben een voorgeschiedenis, eentje die best bedekt wordt. Maar natuurlijk zijn er ook nieuwkomers, want het dorpje is goed gelegen en biedt mogelijkheden. Zoals de mogelijkheid van een windpark, maar dan moeten er percelen verkocht worden. De intriges worden langzaam zichtbaar. Elk hoofdstuk geeft je de inkijk in een ander personage zijn hoofd en ideeën. Het is een boek dat geweldig vlot leest, maar toch had ik het soms wat moeilijk met de hoeveelheid personages. Een aanrader als je de tijd hebt om door te lezen en je gedachten een beetje bij de zaak kan houden.

Afbeeldingsresultaat voor ons soort mensen

Birk is het tweede boek, al had ik de reeks misschien ook covers met een vogel kunnen noemen. In birk volgen we Mikael, hij woont met zijn ouders op een eiland tussen Schotland en Noorwegen. Op een dag verdwijnt zijn vader. We kruipen in zijn hoofd en het is wennen om terug een kind te zijn en de logica van dingen ook op die manier te zien.
Afbeeldingsresultaat voor birk

You Might Also Like

0 reacties