Julia sweaters

Begin november verjaart mijn nichtje. Ze werd 9. Ik kan het bijna niet geloven, zo groot al. Ik had al een beetje de verrassing verklapt. M...

Begin november verjaart mijn nichtje. Ze werd 9. Ik kan het bijna niet geloven, zo groot al. Ik had al een beetje de verrassing verklapt. Maar wat ze niet wist is dat ik ook een cadeautje voor haar ging naaien. Ik had al horen vallen dat ze toch wel moeilijk is als het op kleren aan komt. Omdat ze heel goed weet wat ze wil en daar ook niet van afwijkt. Ik had dus wat ideeën doorgestuurd met onder andere de blog van See you at Six met de stoffen die ze voor de herfstcollectie uitbrachten.
 De ruime trui met vleermuismouwen in roestoranje was één van de foto's die terug gestuurd werd via de mama. Ik zag dat het patroon nog niet beschikbaar was, maar het deed me denken aan de julia sweater van Compagnie M. Een trui die ik ook al voor mezelf maakte.
 De kleinste maat is voor tieners en ik besloot het er op te wagen. Ik verbreedde de mouwen een stuk met de lat, maar zoals je zelf ziet, het zijn nog geen echte vleermuismouwen.
Oh ja, ik maakte ook de gewone versie, in een Eva Mouton stofje dat ik bij Julija op de kop tikte. De See you at Six had ik besteld bij De Stoffenkamer. Toen ze het pakje openmaakte keek ze wat verwonderd, maar toch ook wel blij. Het is soms wat moeilijk af te lezen van haar gezicht. Wat me opviel was dat ze nogal groot uitvallen. Het was natuurlijk een gok, maar ik weet dat ze anders ook wel kleren van 12 jaar draagt. "Eventueel met een skinny jeans of een legging," sprak mijn broer, "dan mag dat al wat langer vallen." Het is duidelijk dat de appel niet ver van de boom valt als het komt over het kiezen van kleren.   

En terwijl ik aan het stikken was, overviel me het gevoel dat ik er ook voor mezelf nog wel eentje wil. De Julia sweater is toch echt een parel van een patroon. Ik maak meestal de basisversie, want ik ben vooral verliefd op die tailleband, maar misschien moet ik me wagen aan eentje met een buidelzak voor nieuwjaar en misschien toch een maat kleiner voor haar. 

You Might Also Like

0 reacties