#boostyourpositivity: shortcuts

Deze post kadert in het  #boostyourpositivity  project van Activia.  "Ik ben niet georganiseerd, ik ben chaos", schoot door mijn...

Deze post kadert in het #boostyourpositivity project van Activia. 

"Ik ben niet georganiseerd, ik ben chaos", schoot door mijn hoofd toen ik de opdracht van Kelly las. Ik zou daar allerlei getuigen voor kunnen oproepen en dan zou er een verhaal volgen over hoe ik systematisch stapeltjes maak van documenten, papieren, stoffen en die dan overal in huis verspreid. Over hoe ik systematisch de ruimte die me is toegewezen voor documenten uitbreid. Over hoe ik al eens aanrekeningen heb omdat ik te laat betaal. Over hoe ik nooit weet wat ik 's avonds wil eten. Over hoe niks een vaste dag heeft....

En dan begon ik te lezen, de blogpost van Ballétoile over routine en centraliseren zette me aan het denken. Ik doe mijn was quasi uitsluitend op zaterdag of zondag. Het gaat van de wasmachine in de droogkast (en ik hoef me daar niet schuldig voor te voelen want de man van de energie zei dat mijn machien superzuinig is en het niet zien van was die hangt te drogen bevordert mijn weekendgevoel mateloos). Het in de kast geraken is een ander paar mouwen en zeker een werkpunt. Ik strijk wel sommige van mijn kledingstukken, vaak spaar ik die wel op en in vergelijking met vroeger is het al een pak minder geworden.

Tess had het over het bundelen der horror wat er een beetje op gelijkt en ik ben ook meer geneigd om heel de benedenverdieping te kuisen ipv elke dag iets anders. Ik verzamel ook mijn documenten voor de belastingaangifte en zorg dan voor één moment om alles in te vullen.

Maar eigenlijk denk ik dat ik best iedereen zijn shortcuts eens ga lezen, want veel verder dan deze twee voorbeelden geraak ik niet. Bezoek is nog steeds de beste optie op een opgeruimd huis en ik bestel regelmatig afhaaleten. En spijtig genoeg is dat niet zelden omdat ik vergeten ben dat er nog eten in huis is of dit al slecht geworden is. Ik kan slecht overweg met restjes en tegen die verspilling zou ik wel wat willen doen.

You Might Also Like

0 reacties