Celeste

Ik keek naar de restjes van de stof die ik net geknipt had. En haalde toen het boek Mijn Tas boven en begon te bladeren. Ik weet wat ik wil ...

Ik keek naar de restjes van de stof die ik net geknipt had. En haalde toen het boek Mijn Tas boven en begon te bladeren. Ik weet wat ik wil maken uit het boek alleen is het er nog niet van gekomen. Ik maak niet zoveel tassen, maar nu zoek ik al een tijdje een nieuwe tas. Zo eentje om elke dag mee te nemen. Toen ik Celeste zag, wist ik dat het in de sjakosse is. 
Ik besefte te laat dat ik het handvat te smal had geknipt. Ik loste het op door er biais tussen te stikken. Ik werkte de randen niet af omdat het wol is en hopelijk niet gaat rafelen. Het lint is langer omdat ik een tas graag rond mijn schouders draag.
Als voering gebruikte ik een restje van een hemdje. Ik bevestigde de vlieseline aan de voering omdat ik noet goed wist hoe de wol zou reageren. Ik stikte er nog een zakje in, voor kaartjes ofzo. Trouwens, de buitenstof is een grijze wol gekocht bij Mon Depot.
In eerste instantie wou ik ook biais rond de randen van de zak. Maar dat was het punt dat ik de instructies niet goed meer kon volgen en dus ging improviseren. Ik weet niet of het aan mijn gebrekkige ervaring met tassen of de uitleg ligt. Maar op dat moment was ik al voldoende ver gevorderd om met een beetje gezond verstand alles samen te steken.

Ik merk dat een van de hoekjes niet helemaal goed zit. Ik had het moeten checken voor ik het keergat dichtnaaide. Ik hoop dat ik het nog kan oplossen. Of misschien kan ik het negeren... in afwachting van een nieuwe versie, want ik denk wel dat ik deze tas nog ga maken. Alleen misschien iets groter.

You Might Also Like

0 reacties