#boostyourpositivity: aan mijn muur

Week nummer drie van de boostyourpositivity en Kelly  is opnieuw aan de beurt. Hert instagram thema van vandaag is "aan mijn muur"...

Week nummer drie van de boostyourpositivity en Kelly is opnieuw aan de beurt. Hert instagram thema van vandaag is "aan mijn muur". Dat is nu eens simpel zie: aan de muren in de leefruimte hangt niks. De ene muur wordt grotendeels ingepalmd door de boekenkast maar daarnaast is best nog veel ruimte eigenlijk. En aan de andere kant hangen twee radiatoren maar is ook nog een zee van ruimte. Gewoon witte muren, ik denk niet dat ik je ooit zou geloofd hebben als je het voorspeld had.

De witte muren zijn er op uitdrukkelijke vraag van mijn lief gekomen. Hij heeft helpen beslissen na de verbouwing en zelfs helpen gyprocgaten vullen. Hoe uiteenlopend waren de instructies die we kregen en hoe zot waren we om te denken dat we dat op een week wel eens zouden klaren en nog tijd voor verlof zouden hebben. Hij wou ruimte en vrijheid om na te denken. Ik weet dat er ergens in de voorraad schilderijen van zijn mama ook een schitterend schilderij zit met een collage van strandbeelden maar volledig in wit-grijs-tinten. Het zou er mooi hangen en dat is ook altijd wel de bedoeling geweest. Maar het is er nooit van gekomen....

Ik heb moeten wennen aan de witte muren, de mankementen van ons opvulwerk van de gyproc en het vliesbehang zijn pijnlijk duidelijk. Een extra laag witte verf kan misschien veel oplossen omdat het lijkt of niet alles even wit is, niet alle gaatjes zijn even gevuld. Ook dat is er nog niet van gekomen, er was wat insijpeling bij de lichtstraat, hier en daar zijn er wat barstjes die best weer gevuld worden maar de verfborstels liggen opgeborgen. Voorlopig, zoals dat dan heet. Maar ik denk dat ik ondertussen niks anders zou willen dan witte muren, althans niet in die ruimte. De witte muren vangen de zon die binnenkomst en weerspiegelen deze. Het geheel krijgt er iets "licht" door en hoewel de ruimte beperkt is, lijkt ze groter en krijg je een loftgevoel. Ja, in een rijtjeshuis in de stad, burgerwoning, muur en venster in de facade die het huis uiteindelijk maar is.

Ik heb nog even geprobeerd om hem te overtuigen van de noodzaak aan een behangsel in de inkom, gewoon één muur als contrast, in een lichte kleur. Omdat ik wat schrik had om die muur volledig vlak te krijgen zodat hij gewoon geschilderd kan worden. Er hangen staaltjes, maar daar is het bij gebleven. Voorlopig. En iedereen die binnenkomt geeft commentaar. En steeds is er hetzelfde: ik zeg dat ik behang wil en ze knikken, kijken naar de staaltjes, kiezen er eentje uit en dan zegt hij of zeg ik in zijn plaats dat hij liever wit wil en dan zijn ze overtuigd dat wit de beste optie is.

Deze blogpost kadert in het #boostyourpositivity project van Activia.

You Might Also Like

2 reacties