#boostyourpositivity: must do

Vandaag was geen goede dag. Ik voel dat ik verkouden word. Of erger. Mijn hoofd zit vol watten. Mijn schouder voelde stijf. Alsof ik koud ha...

Vandaag was geen goede dag. Ik voel dat ik verkouden word. Of erger. Mijn hoofd zit vol watten. Mijn schouder voelde stijf. Alsof ik koud had gehad. Ik dronk drie koffies op de vergadering. Eentje eigenlijk al op voorhand. Drie koffies, waardoor anderen geen tweede koffie konden nemen. Ik voel me er wat schuldig over. 


Het hielp een beetje. Denk ik. Ik sloot me nadien wat op in een kotteke op het werk. En slaagde erin om wat dingen af te werken. Maar dan wel op de meest chaotische manier mogelijk. 

Deze week was ik redelijk zeker dat ik niet zou schrijven over "must do". Maar ik veranderde van gedacht. In het kader van destress, het thema van de week heb ik misschien toch een must do. Het is niet meteen een raad aan mijn zestienjarige ik, eerder aan de huidige zevenendertigjarige met een herinnering aan een telefoongesprek uit lang vervlogen tijden. Op de vaste lijn. Het was uit met mijn eerste liefje, mijn vriendin was bezig met iets en ik zat moederziel alleen thuis, mij aan het vervelen. Hij zei: ja maar, wat zou je nu anders doen? In andere omstandigheden? Ik antwoordde dat ik naar Brugge zou gaan, rondhangen met mijn vriendin. "Doe dat dan", zei hij. "Maar ze is er niet!" "Doe dat dan", drong hij aan. En ik deed het en stuurde hem een echt toeristenkaartje.

Daar moest ik aan denken daarstraks toen ik na het toneel naar huis wandelde. Ik had thuis kunnen blijven, zielig vegeteren op de zetel. Niet dat ik het vanavond echt overwogen heb, maar zo kom er nog wel avonden. Dus aan mijn toekomstige ik: soms moet je het gewoon doen. In je eentje. En stappen, veel stappen, tot het een automatisme wordt, voet voor voet. Meer dan 20.000 stappen vandaag en nog veel meer te gaan.

You Might Also Like

1 reacties

  1. dat is een goed idee! Vandaag is de toekomst die we ons vorige maand beloofden - een citaat dat in mijn schrijfkamertje ophangt en hier ook wel gepast is!

    BeantwoordenVerwijderen