#boostyourpositivity - destress

Rust... Er zijn van die dagen dat rust ver te vinden is. Er moet van alles en wel meteen. Of het had al gedaan moeten worden.  1. pick your ...

Rust... Er zijn van die dagen dat rust ver te vinden is. Er moet van alles en wel meteen. Of het had al gedaan moeten worden. 

1. pick your battle
Kies waar je energie in steekt. Het kan wel zijn dat je je altijd aan bepaalde zaken ergert, maar misschien zijn er wel dingen die je gewoon kan negeren. 

2. Say no
Het is oke om af en toe nee te zeggen of zelfs af te zeggen. Dan blijft er meer tijd over om ja te zeggen tegen leuke dingen.

3. Don't overdo it
Hou af en toe wat ruimte over in je agenda. Zeker als je weet dat er een drukke periode zit aan te komen, zorg dat er ook wat "niks doen" in je agenda staat. En dat is niet als reserve om toch nog dit of dit extra te doen. 

4. Good enough can be perfect
Leer jezelf tevreden te zijn met wat wel lukt in de tijd die je ervoor hebt. Misschien had het wel beter geweest als je nog een uur de zin anders had proberen formuleren, maar misschien ben jij wel de enige die dat vindt. 

5. Ask help or advice
Zelfs saaie klussen kunnen opschieten in goed gezelschap. Of vraag op voorhand wat van je verwacht wordt, misschien is het niet zo veeleisend als wat je gevreesd had. 

6. Do something fun without feeling bad
De was loopt niet weg en het stof blijft liggen. Maar na die wandeling of telefoongesprek heb je meer energie.

7. And knit
Mijn absolute "destresser", zelfs gewoon weten dat er breinaalden en wol in mijn sjakosse zitten is voldoende. Ik laat me niet opjagen, ik heb nog maar weinig dingen afgewerkt dit jaar maar ik laat het niet aan mijn hart komen. Ooit..,

You Might Also Like

3 reacties