#boostyourpositivity - challenge dag 2: quote

Kelly vermeldde Hélène et les garçons in haar challenge  en oh boy, het was alsof ze tegen mij praatte, zo ergens in mijn prille tienerjare...

Kelly vermeldde Hélène et les garçons in haar challenge en oh boy, het was alsof ze tegen mij praatte, zo ergens in mijn prille tienerjaren. Mijn quote komt uit de live-versie van dit nummer, het stond op een cassetje dat ik overgenomen had. Maar van wie?

<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/-Ae0sUxXq9A" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets. 

De quote wordt ook aan Oscar Wilde toegeschreven meen ik me te herinneren maar ik vond er niet meteen bevestiging van. Wel vond ik soortgelijke uitspraken. Die er eigenlijk allemaal op neer komen dat je gewoon af en toe je stoute schoenen moet aantrekken. Wat is het ergste dat je kan overkomen?

Het is een principe dat ik probeer na te streven, al van toen ik een tiener was en waar ik mijn vriendinnen ook tot vervelens toe heb van proberen overtuigen. Geef ik die jongen dat briefje? Stuur ik een mail? Ga ik daar naar toe? Vraag ik uitleg? Solliciteer ik voor die functie? Kan ik dat project wel aan?

En nee, het loopt ook wel eens verkeerd af. Die jongen blijkt toch niet verliefd. Of de job is al aan iemand anders beloofd. Een afwijzing is nooit leuk. Maar het is ook niet dat ik er slechter ben uit gekomen. Al was het soms even slikken, maar als het wel lukt, dan ga je er toch de volle 100% voor?


You Might Also Like

0 reacties