#boostyourpositivity - dag 3: brief

Lieve Patricia, Nog even en je wordt 16. Het is de leeftijd waar iedereen naar uit kijkt. Eindelijk fuiven! Hoewel je niet zo lang hoefde ...

Lieve Patricia,

Nog even en je wordt 16. Het is de leeftijd waar iedereen naar uit kijkt. Eindelijk fuiven! Hoewel je niet zo lang hoefde te wachten. Die ouders van jou zeiden wel vastberaden dat er niet uitgegaan wordt voor je 18de, maar eigenlijk zijn het toch maar doetjes. Ze hebben veel vertrouwen in je, dus zorg maar dat dit zo blijft.


Ik weet dat je nu vol zit met twijfels en vragen. Wat een gedoe ook om nu nog een beugel te moeten dragen. Iedereen is er al een tijd van af en jij loopt er nog mee rond, met een operatie in het vooruitzicht. Geloof me, alles komt goed. Die gast zal twee keer naar je kijken eens die beugel er uit gaat, nee, dat komt wel in orde.

Stop met je zelf zo onzichtbaar te maken en weg te cijferen. Maar volg je hart. Je zit nu vier jaar op deze school en kent haar van binnen en van buiten. Na twee jaar internaat weet je waar de losse tegels liggen, waar de trap kraakt of waar je maar beter uit je doppen kijkt. En ja, het is niet langer een meisjesschool. Maar waarom zou je je studierichting laten afhangen van het feit dat die twee jongens dat ook kiezen?

Er staat je dit jaar zoveel te wachten: Denemarken en Amsterdam. Koester je vriendinnen en probeer ook later contact te houden. En lach, lach veel en gemeend.

Vele lieve groetjes
patricia

You Might Also Like

0 reacties