Fiber and stuff

Ik volgde de craftsy klas met Clara Parker over de verschillende soorten wol en hoe de samenstelling de eigenschappen van je breisel kan beï...

Ik volgde de craftsy klas met Clara Parker over de verschillende soorten wol en hoe de samenstelling de eigenschappen van je breisel kan beïnvloeden. Het heeft me nog meer goesting gegeven om haar boek te lezen. En ik ben zeker dat ik nog wel een tweede keer kijk.


Ze raadt je aan om een hele bol als swatch te breien om de wol echt te leren kennen, met verschillende naalden en verschillende steken. Ik ben nog lang niet zo ver dat ik een collectie aan swatches wil aanleggen. Meestal haal ik die gewoon uit om in het kledingstuk dat ik wil breien te gebruiken.

Tussen de clues brei ik aan een swatch. Het is wol van Blacker Yarns, een relatief jong bedrijf in Verenigd Koninkrijk dat verschillende schapenrassen gebruikt. Ik kocht eerder wol bij Kathy Knits in Edinburgh van deze firma en hoewel ik deze nog moet gebruiken, kocht ik online bij de firma ook deze wol. Een mengeling van Jakob en Mohair. Ik had een idee voor een patroon in gedachten toen ik bestelde maar nu ik opgezet heb denk ik dat ik op zoek moet gaan naar iets anders.
De wol voelt een beetje stug. Dus maakte ik het eerste gedeelte nat en voelde hoe de wol zachter werd na het drogen. De stekenproef past niet met het patroon dat ik in gedachten had en het weefsel voelt nogal los. Dus ben ik met een andere naald begonnen. Ik weet niet of je het in de foto kan zien.... Ik heb nog geen idee wat het gaat worden maar zo af en toe brei ik een paar rijen, als ik niet weet wat anders mee genomen op de trein of 's avonds in de zetel, tot het lapje groot genoeg zal zijn om opnieuw te meten. 

You Might Also Like

2 reacties

  1. het ziet er wel veel mooier uit als het niet zo los is. Het gedeelte bovenaan dus.
    Rosaline

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hangt ervan af wat je ermee wil maken. Los kan heel goed voor een trui, of soepel vest. Voor een muts zou het wat strakker mogen...

    BeantwoordenVerwijderen