Vraagsteertjes

Sandra gooide in de laatste dagen van het oude jaar met stokjes. Belofte maakt schuld, dus hier zijn mijn antwoorden. Wat wilde jij later ...

Sandra gooide in de laatste dagen van het oude jaar met stokjes. Belofte maakt schuld, dus hier zijn mijn antwoorden.

Wat wilde jij later worden toen je nog een kind was?Geen idee, maar ik wou in Brussel werken. Mijn pa werkte daar en dat leek me heerlijk, met de trein gaan werken. Leerkracht werd ook wel eens gesuggereerd, want ik was zo'n brave leerling, maar dat zag ik zelf niet zitten. Ik vond dat toen ook al lastige vragen, zo heb ik ooit een vrouw aan een bureau getekend, van op haar rug, zodat je niet kon zien wat ze eigenlijk deed.

Wat ben je dan uiteindelijk geworden?
Ik werk in Brussel, dus dat is wel gelukt. Ik hou wel van mijn job, ook al heeft ambtenaar nog steeds een negatieve bijklank. Alleen klopt daar eigenlijk weinig van.

Hoe wilde je er als kind later uitzien?
Ik wou lang blond haar tot op mijn poep, wat mijn ma geen goed idee vond.

Hoe zie je er nu uit?
Ze had gelijk, zo lang is het nog niet geweest. Meestal zet ik er vroeger de schaar in. En ik hoop dat mijn kont niet zo dik is als die van de vrouw die ik ooit tekende toen we weer zo'n opdracht kregen op school "wat wil je later worden?".

Hoe zag de man/vrouw van je dromen er uit, als puber?
Groot, mannelijk, donker haar, donkere blik, stoer,...

En wat is het in echte leven geworden?
Mijn lief.

Hoeveel kinderen wilde je later, en op welke leeftijd?
Ik wou er twee, een jongen en een meisje. Ik zou op mijn 20ste trouwen en op mijn 21ste met kinderen beginnen en dan het tweede op 22. Of trouwen op 21, kind op 22 en 23, maar dat vond ik wel een beetje oud eigenlijk. Tot iemand uitrekende dat je ook kon trouwen op je 21 en al een kind in hetzelfde jaar hebben...

Wat is het uiteindelijk geworden (of wat zal het wellicht worden)?
Voorlopig staat de teller op nul, maar ik wil er nog steeds drie.

Wat was als kind je lievelingseten? En wat lustte je totaal niet?Ik was zot van carnavalsvlees (vol au vent), konijn en witlof in hesp. Ik lustte geen kiwi's.

Lust je dat nu nog (niet), of heb je andere favorieten?Ik hou nog steeds van konijn zoals mijn grootmoeder het klaarmaakte en ook voor witlof en hesp mag je me nog steeds wakker maken. Kiwi's eet ik ondertussen wel. Ik ben nog steeds blij dat we als kind alles moesten proeven, dat zorgt er nu voor dat ik eigenlijk alles kan bestellen op restaurant zonder me af te vragen of ik het wel ga lusten. Of ik het ook lekker vind is dan weer iets anders...

Ik gooi het stokje nu naar Line, An Nelissen en Liza (misschien gebeurt er daar dan ook nog eens iets).

You Might Also Like

5 reacties

 1. Er bewoog daar precies iets bij mij. Heel even. Dacht ik.

  :-)

  'k Weet niet waar jouw nieuwjaarsreceptie seffens plaatsvindt, misschien kom ik je wel tegen... (onze is in Husa President Park dinges Hotel...)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zie dat je het stokje verder gooit naar mij. Betekent dit dat ik dezelfde vragen moet beantwoorden op mijn log en dan het stokje weer verder gooien ?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad Line, je hebt het beet. Het is een manier om eens nieuwsgierig te zijn. Natuurlijk ben je niet verplicht om te antwoorden op vragen waar je om de één of andere reden niet zou op willen antwoorden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Blij dat mijn stokje zo zijn eigen leven aan het leiden is :-)

  Zelfs al ken ik de persoon in kwestie niet zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het stokje is inmiddels verder gegooid

  BeantwoordenVerwijderen