Gent?

Ik dacht dat het voor iedereen duidelijk is dat de hele heisa tussen NGA en WDF een gimmick is. Dus vond ik het wel grappig, tot ik ondersta...

Ik dacht dat het voor iedereen duidelijk is dat de hele heisa tussen NGA en WDF een gimmick is. Dus vond ik het wel grappig, tot ik onderstaande las in de comments op een artikel op Gentblogt.

het is duidelijk dat west.vlaanderen een achtergebleven gebied is. dat tonen verschillende feiten: een keer uit hun boeregat en kennis gemaakt met de groot.stad krijg je ze er met geen stokken terug naar toe. hier bouwen ze enclaven op, waar ze in een soort taal, onbegrijpelijk voor de rest van de bevolking, zich proberen te manisfesteren als een superieure dierensoort. hun groepsgedrag is in veel gevallen aanstootgevend. als je een loslopend individu ontmoet wil die zich nog aanpassen, maar eens een paar glazen gedronken, hervalt hij[zij] in zijn oude gewoontes.
voorbeelden zoals flip kowlier, die gesmaakt word wegens het exotische van zijn taal, het kon even goed een hottentot zijn, of wim, die het uiteindelijk ook in een andere taal gemaakt heeft, met behulp van een harmonika dan nog, of arno, wiens frans een typisch voorbeeld is waarom vlamingen in frankrijk worden uitgelachen, zijn weinig ter zake. integendeel.
zoals men voor andere allochtone medeburgers taallessen inricht, desnoods met logopedische hulp, het leren eten met mes en vork, drinken zonder de straat onder te kotsen, zou men, en dat alleen om hen te helpen, hetzelfde voor hen moeten doen. gent zou een leefbaardere stad worden.
eigentlijk is het droevig: wim moet in gent zijn vakkennis uitdragen, in brugge staat een lompe kubus waar men hem zou kunnen gebruiken. niet dus. daar zijn ze in dat gebied nog niet rijp voor.
dus west.vlamingen in gent, wees blij dat de gentenaars zo tolerant zijn, jullie als bijna gelijken ontvangen, de vooroordelen soms willen opzij zetten, maar doe ook jullie best eens en probeer, dat lukt echt wel, je aan te passen aan de grote stad die gent is.
ik wens jullie het beste, een brabander.


Ik ben er eerlijk gezegd heel de avond niet goed van geweest.

You Might Also Like

1 reacties

  1. stat dt nog online die comment? ik zal ik die brabander eens lik op stuk geven ze!
    de fukker

    BeantwoordenVerwijderen