B&B: swatch?

Yarnlot herinnerde me in de commentaren aan dat ik de wol voor mijn secret stole nog niet vernoemd heb. Iets waar altijd mee gestrooid word...

Yarnlot herinnerde me in de commentaren aan dat ik de wol voor mijn secret stole nog niet vernoemd heb. Iets waar altijd mee gestrooid wordt op breiblogs en breifora. Wel, het is rood van DCM Petra, maar het staat niet op het lijstje op de site. Voor het patroon zul je je toch moeten inschrijven, nog tot de 17de of achteraf kopen.
Ik mag dan al twee dagen thuis zijn, echt veel zin om te breien heb ik niet, dus zit ik eigenlijk nog niet heel veel verder dan halverwege. Het is al heel boeiend geweest, ik brei nu met naald 3, ook al is de wol voor 2,5 maar ik heb nog niet de moed gehad om nieuwe naalden te kopen en nu ben ik aan het twijfelen of ik het ook met een kleinere naald ga proberen. Het is niet alleen mijn eerste kantpatroon het is ook het eerste van een schema, wat al bij al wel meevalt. Er was even paniek omdat er zoiets als een k2tog (knit 2 together) en ssk (slip 2 stitches as if to knit them together?) lijkt te bestaan en ik beide als k2tog gebreid had. Op het forum konden ze me geruststellen in beide gevallen gaat het om samenbreien van twee steken en ik denk dat ik het maar ga doen zoals ik bezig ben, toch voor de swatch (proeflap zeg maar). Ook de opmerking dat katoen eigenlijk geen goed idee is voor kantbreien ga ik maar verbannen uit mijn hoofd. Ik ben onder de indruk van het resultaat en best trots op mezelf. Het werk ziet er heel delicaat uit, niet echt een sjaal om mee op de grond te gaan zitten. Maar ik ben wel redelijk gerustgesteld en bijna klaar om volgende week er echt aan te beginnen.

Yarnlot reminded me in the comments I hadn't mentioned the type of yarn yet. It's DCM Petra, but the colour I use is not on the chart, it's a kind of red. And it's still possible to join the group so you can have the pattern.
Although I didn't work two days, I didn't feel like knitting (sick). So I'm still halfway in my swatch. It has already been a whole experience. I use needles 3 with a 2,5 yarn because I was a bit lazy to buy new needles, but I'm quiet happy with the result so I'm not sure I will do a secund test. This is not only my first lace pattern, it is also the first pattern I read from a chart. There has been a little panic but it seems there is something as k2tog en ssk and I had used k2tog at both places. On top, this abbreviation seems to have more than one meaning. On the forum they reassured me it's a way to decrease your stitches in two different ways. I will continue as I am doing, at least for the swatch. I also read cotton isn't really a good idea for lace knitting, but I will ban this thought. I'm quiet pleased with the result and even a bit proud. It looks delicat not a stole to sit on the floor...

You Might Also Like

0 reacties