Sven!

Ja, mijn pronostiek trok nergens naar, maar ik had me wel goed voorbereid op mijn uitstapje naar Hofstade. Ook al ging de schrijfwijze de mi...

Ja, mijn pronostiek trok nergens naar, maar ik had me wel goed voorbereid op mijn uitstapje naar Hofstade. Ook al ging de schrijfwijze de mist in maar 3 van de 15 renners waren een Vantorhout of iets dergelijks. Alleen is veldrijden geen statistiek natuurlijk?

Het werd Sven, verdiend denk ik en spannend naar het schijnt. Ja, ik heb ze zien passeren en allemaal herkend, in tegenstelling tot mijn lief. Ook na zeven doortochten waarbij we telkens een gedetailleerd overzicht gaven van wie waar en hoe, herkende hij enkel Sven.
Maar daar zo in het zand en de modder zie je maar een stukje, je hoort de commentaar met flarden en dan probeer je iets ervan te maken. Het is ook niet veilig om zomaar dezelfde opmerkingen te maken als je thuis zou doen. Ik ben geen die-hard fan en heb geen favorieten. Veldrijden (en wielrennen) is iets wat ik meestal bij mijn grootouders bekijk en dan maar commentaar geven. Toen Sven Nijs viel, allez efkes en mijn broer en ik schamper opmerkten dat wel een slimme zet is voor als hij niet zou winnen. Ja, wij zijn kwatongen als het op sport aankomt. We kregen echter direct lik op stuk van een supporter, maar nee, hij is er al weer bij... en een vieze blik cadeau.

Een mens ziet niet zoveel als thuis maar de yes, wanneer Sven over de meet rijdt als eerste kun je thuis niet voelen. Achteraf bedenk je dat het wel een beetje zielig is voor die andere renners die nog aan het rijden zijn dat het publiek na de doortocht van de favorieten spurt naar een groot scherm om de meet te zien.

You Might Also Like

0 reacties