Gevonden!

Oh ramp en tegenspoed! Ik heb mezelf honderden malen vervloekt. Het kon toch niet zijn! Maar uiteindelijk moest ik me bij de feiten neerlegg...

Oh ramp en tegenspoed! Ik heb mezelf honderden malen vervloekt. Het kon toch niet zijn! Maar uiteindelijk moest ik me bij de feiten neerleggen: dat grijze winterrokje had mijn opruimwoede niet overleefd. Tja, vorige winter had ik het niet meer aan gehad, wegens te klein, dus misschien had ik tijdens mijn opruimronde gewoon beslist dat het mij nooit meer ging lukken? Hoe kon ik nu zo negatief denken? Het was toch wel ideaal om nu aan te trekken? Maar hoelang had ik dat rokje nu al? Werd het niet tijd voor iets nieuws?

Enfin, dat was zo'n beetje in het kort de dialoog die ik in mijn achterhoofd voerde met mezelf terwijl ik wanhopig alle kapstokken af ging. Geef het op, het rokje is weg. En maar goed ook... Zoveel plaats is hier niet in de kast (echt waar, ik heb een ienieminie kleerkast).

Ik had mij al bij de situatie neergelegd.

Maar wat vond ik gisteren in mijn kast? Verborgen onder een lange zwarte rok?

Jawel, mijn grijze winterrokje. Dus deze morgen geen gedoe met kiezen, de keuze staat vast en het staat me weer zoals vroeger. Niks te klein, gewoon perfect. Alleen spijtig dat de weegschaal dat niet wil zien...

You Might Also Like

2 reacties

  1. Ah, weg met die weegschaal. Hoe je jezelf vindt en hoe je je goed voelt, dat is het belangrijkste. Die weegschaal, dat zijn maar dwaze cijfertjes die niets zeggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wie zoekt, die vindt (soms).
    En verberg misschien de weegschaal!

    BeantwoordenVerwijderen