Oh dennenboom...

Toen ik pas alleen woonde, had mijn ma er niks beter op gevonden dan in haar eentje de kerstboom te plaatsen. Ik was er het hart van in. Al ...

Toen ik pas alleen woonde, had mijn ma er niks beter op gevonden dan in haar eentje de kerstboom te plaatsen. Ik was er het hart van in. Al die jaren had ik met spanning sinterklaas afgewacht om dan het eerst volgende weekend de kerstboom te plaatsen. Elke keer een gedoe. En maar klagen dat er enkel overblijvende bollen uit verschillende collecties waren. Alle kleuren van de regenboog, maar allemaal wezen va bollen.
Mijn toenmalige vriendje begreep er niks van: "En waarom zet je dan zelf geen boom? Je hebt er toch de plaats voor." "Weet je wat dat kost? En ik wil geen naalden?"

Het idee bleef wel ergens hangen en toen ik zo een weekje voor kerstdag in de Hema een kanjer van een exemplaar aan de helft van de prijs zag staan twijfelde ik niet langer. Die boom werd de mijne. Gelukkig had je in Gent dan nog iets als gratis op de tram en bus op zaterdag en dus kon ik mijn exemplaar mee naar huis transporteren. Met de volgende tram terug keren en even later weer buiten staan met een serieuze collectie aan bollen in goud en zilverkleurige tinten, ook gekocht met korting. Een pracht van een boom is het geworden met lichtjes en al.

Dit jaar had ik zo mijn twijfels. De planchetten voor de zolder staan ook al in mijn living, er is ook een tafeltje bijgekomen,... Ik zag het niet zo goed zitten om de boom uit de doos te halen. Bovendien zijn we met de dagen ook weinig thuis. En vorig jaar is die boom ook niet uit de doos gekomen. Dus waarom moeite doen dit jaar?

Alleen kriebelde het deze morgen wel heel erg. Buiten is het ook al een stuk kouder en dan komt dat wintergevoel wel heel sterk naar boven. Dus ja, ik heb de doos naar beneden gesleurd, mijn liefste aangemaand om de bollen mee te brengen en terwijl hij nog aan het nagenieten was van zijn koffie ben ik aan de slag gegaan. Drie stukken installeren voor de stam en dan de takken volgens de kleurcombinatie in de stam een plaatsje geven. Hij moest toegeven dat het best een grote boom is, maar toch had ik wat te veel bollen. Dacht hij. Weet hij veel. Alle bollen kregen hun plaatsje en nu heb ik een pracht van een kerstboom. Ik ben er klaar voor!

You Might Also Like

2 reacties

  1. En nu nog een witte kerst én niets kan meer stuk. (behalve misschien een bol uit je kerstboom!)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Groot gelijk dat je hem uitgehaald hebt! Het is inderdaad een heel gesleur maar het verhoogt de geselligheidsfactor!

    BeantwoordenVerwijderen