Het verhaal van de deo

Je kent het wel, zaterdagavond, gezellig eten met vrienden, bijkletsen over de afwezigen. “Ze stellen het toch goed samen.” Een vaststelli...

Je kent het wel, zaterdagavond, gezellig eten met vrienden, bijkletsen over de afwezigen.

“Ze stellen het toch goed samen.” Een vaststelling die eigenlijk een vraag inhoudt: wat weten jullie?
“Hij ziet haar meer dan zijn vorige vriendin, hij zei toch zoiets de vorige keer?”
Ik moet reageren: “Euh, dat herinner ik me niet. Ik herinner me wel dat hij er elke keer voor zorgt dat ze al haar gerief weer mee heeft als ze blijft slapen.”
“Tja, is dat niet normaal?”
“Oh, nee, het verhaal van de deo…” Haar gezicht in een grijns. “Vreselijk vind ik dat. Je blijft ergens slapen en ’s morgens komt er een heel gedoe of je wel je deo mee hebt. Alsof dat zo erg is om die te laten liggen…”
Instemmend geknik bij de vrouwen. Het helpt natuurlijk niet dat haar prille relatie onlangs afgesprongen is. De mannen in het gezelschap hebben het al een paar keer mogen ontgelden.
“Allez, het is toch de bedoeling dat je terug keert. Als je dat elke keer weer moet mee brengen, dat heeft ook zo’n gedoe.”
“Hoe lossen jullie dat op?”
Mijn liefste en ik worden plots geviseerd. Tja, wij zijn de enigen die niet samenwonen en zo lang zijn we nu ook nog niet samen.
“Nee, niet echt… mijn tandenborstel ligt wel bij haar en de hare bij mij…”, probeert mijn liefste.
“Ik had er toch ook een beetje schrik voor in het begin,” geef ik schoorvoetend toe. “Toen ik besefte dat ik mijn deo had laten liggen…” Nog meer instemmend geknik, ja, ze begrijpen het.
”Maar hij reageerde compleet onverwacht. Hij vond het gewoon tof dat je ook aan de badkamer kon zien dat we een koppel zijn.” En zo werd mijn liefste de held van de aanwezige vrouwen. Hij kreeg zelfs spontaan een schouderklopje van de aanwezige man. Uiteindelijk had hij maar eventjes in zijn eentje de reputatie van de mannen goedgemaakt, en dat kan tellen in aanwezigheid van een teleurgestelde vrouw.

You Might Also Like

2 reacties

  1. Dus als ik het goed begrijp, zijn er mannen op de wereld die het erg vinden als hun vriendin na een nachtje blijven slapen haar deodorant/tandenborstel/iets anders vergeet mee naar huis te nemen? Al goed dat zo'n man nooit mijn pad gekruist heeft. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Yab, je hebt het volledig begrepen...

    BeantwoordenVerwijderen