Stokje

Bruno is verantwoordelijk voor deze biecht: vijf dingen die u waarschijnlijk niet over mij weet, liefst ietwat vreemde dingen. 1. Het oblig...

Bruno is verantwoordelijk voor deze biecht: vijf dingen die u waarschijnlijk niet over mij weet, liefst ietwat vreemde dingen.

1. Het obligate verhaal uit mijn kindertijd. Ik at al mijn groenten heel braaf op. Meer nog, ik kon met moeite wachten tot de winter want dan waren er spruitjes en gestoofde witloof, andijvie en prei, spinazie en schorseneren, mmmm... Slechts één voorwaarde: geen zoetstoffen (witloof met honing beikes) en ook geen witte saus of mayonaise, gewoon groenten.
2. Ik loop het liefst op blote voeten rond: altijd en overal. Maar raak ze niet aan. Zelfs er naar kijken... brrr...
3. Nog een anecdote uit de kleutertijd: de fotograaf kwam naar school. De juffrouw had ons dus aangemaand om "iets moois" aan te trekken en nu vond ik vond dat mijn kapsel ook wel wat beter kon. Mijn moeder was daar niet echt van overtuigd. Dus haalde ik maar zelf de schaar uit en sneed een gigantisch stuk uit mijn voorste lokken. Ik was vijf jaar en het is één van de mooiste foto's van mezelf uit die tijd, vind ik.
4. Niet echt een bekentenis, want mensen die me in het echt al gezien hebben kunnen dat zo bevestigen. Ik kom nogal stil over de eerste keer dat mensen me ontmoeten. Ik heb een ongelooflijke bewondering voor mensen die op recepties enzo vlot het woord nemen, hier en daar wat praten, mensen leren kennen, koetjes en kalfjes,... Maar ik kan het zelf niet. Op vergaderingen ga ik ook zelden langer aan het woord zijn dan strikt noodzakelijk.
5. Dit is waarschijnlijk een overblijfsel van mijn vorige job, maar elke keer ik me in professionele context moet kwaad maken lukt dit het best in het Frans. In deze taal lukt het me ook wat beter om langer aan het woord te zijn, alsof deze taal zich daar beter voor leent.

En nu mag ik het stokje doorgeven, het is een heel populair stokje maar ik vermoed dat Sanwies, Maarten, Palissander en John ook nog wel vijf dingen over zichzelf kunnen vertellen die we nog niet wisten.

You Might Also Like

3 reacties

  1. Ok, ik heb de hint begrepen. Bij deze, heb ik mijn eerste stuk in opdracht gepubliceerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als ik dat stokje krijg staat de federale hier binnen een groot halfuur aan mijn deur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen