FF06 - The final

Zaterdag was het mijn laatste filmfestivaldag, nog twee films om het af te leren: Knallhart en Red road. De eerste is een Duitse film van he...

Zaterdag was het mijn laatste filmfestivaldag, nog twee films om het af te leren: Knallhart en Red road. De eerste is een Duitse film van het soort dat ik graag zie, drama, hard en realistisch. Michael is eeen 15-jarige jongen in Berlijn. Wanneer zijn moeder door haar zoveelste liefde op straat wordt gezet, raken ze verzeild in een arme buurt. Zijn school en vrienden zijn er dan ook naar. Hij haalt zich de toorn van een klasgenoot op de nek en wordt afgeperst. Om de sommen te blijven betalen gaat hij stelen, later wordt hij drugskoerier... Een mooie film waar je in mee gesleurd wordt. Op een bepaald moment ontsnapte een "ah neen" uit mijn mond, zomaar luidop in de zaal. Red road speelt zich af in Glasgow, ook niet de meest opbeurende streek. Jackie werkt er voor city's eye, een dienst die de bewakingscamera's in de stad in de gaten houdt. Op die schermen ziet ze plots een man die ze kent en waarvan ze gehoopt had hem nooit meer te zien. Hij is vervroegd vrij maar het duurt lang voor alle stukjes op hun plaats vallen. Mooi gedaan en het zou het begin van een triologie zijn, iets om naar uit te kijken dus....

Maar het is weer gedaan, aftellen tot volgend jaar maar eerst een eigen top 5:
- Liv (Twinkle twinkle little star)
- Frozen city
- El método
- Wristcutters: a love story
- Lucy

Van een aantal films had ik meer verwacht zoals a guide to recognising yous aints en bye bye Berlusconi.

Maar natuurlijk zijn er ook andere kleine pleziertjes, een glas wijn in het café van de studioskoop tussen twee films door, aanschuiven en horen wat anderen van die of die film vonden, efkes tegen onbekenden babbelen, een boekje lezen voor de film van start gaat...Update:
Aangezien El método de Canvasprijs heeft gewonnen, wordt de film aangekocht en op de desbetreffende zender getoond. Kijken!

You Might Also Like

2 reacties

  1. En was de temperatuur en de stank ook zo fijn bij Knallhart?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eigenlijk viel het best mee, op zaterdagmiddag zijn er blijkbaar minder popcornliefhebbers eerder mensen die rap een boterhammeke binnenspelen :-)

    BeantwoordenVerwijderen