Niet logisch

Gisteren stelde ik mijn liefste voor om te koken. Het was al een tijdje geleden en meestal laat ik het koken bij hem thuis over aan de man v...

Gisteren stelde ik mijn liefste voor om te koken. Het was al een tijdje geleden en meestal laat ik het koken bij hem thuis over aan de man van het huis. Hij was dan ook een beetje verbaasd, ook al omdat ik zonder recept aan de slag ging. Iets waar ik me zelden aan waag.
Het werd een wokje met kip, bietjes, zoete paprika en boontjes, een combinatie van wat nog voor handen was in de koelkast en onze uitstap naar de Colruyt eerder op de avond. Toen ik tussen zijn potjes met kruiden neusde, viel mijn oog op chili en zoete sojasaus. Dat leek me nog eens een idee.
Al bij de eerste hap lag mijn liefste plat van het lachen: "zie je wel dat ik gelijk had?"
"Hoezo?"
"Onlangs hebben we toch die discussie gehad wat sterker was: cayennepeper of chili?"
"Ja...", ik weet nog steeds niet wat hij bedoelt want ik heb nog niet geproefd. En dan smaak ik het ook. Ik ben een beetje te kwistig geweest. Maar als chili dan zo sterk is, waarom zit dat dan in een potje met een geel dekseltje, zoals curry en niet in een potje met een rood dekseltje, zoals cayennepeper?

You Might Also Like

0 reacties