Daarvoor doe je het toch…

Een van de eerste opdrachten waar ik aan meewerkte op mijn dienst is het bijwerken van een bestand met statistieken, de gegevens voor 2005 t...

Een van de eerste opdrachten waar ik aan meewerkte op mijn dienst is het bijwerken van een bestand met statistieken, de gegevens voor 2005 toevoegen, commentaar aanpassen, grafiekjes, de hele santeboetiek. Niet echt de meest uitdagende job maar wel ideaal voor een beginnende collega om zich in te werken. Naar verloop van tijd merkte ik dat ik meer en meer vrijheid kreeg, ook al omdat het niet het favoriete klusje van mijn collega’s was. Trouwens die waren ook druk bezig met analyses schrijven en dergelijke.
Onze verantwoordelijke is zowat de enige die een echte voorstander van het ding is en die ook massa’s ideeën heeft. Door tijdsdruk hebben mijn collega’s hem al een paar keer afgewimpeld maar ik ben de uitdaging aangegaan. Het is absoluut niet zo uitgebreid geworden als hij in gedachten had, maar hij troost zichzelf met de gedachte dat we dat in een latere fase nog kunnen rechtzetten. Ik heb al verschillende keren met hem overlegd, opnieuw aanpassingen gemaakt, de analyse iets meer gebald maken, soms wat verbloemen of vergoelijken,… Kleine dingen soms, maar met een snert lay-out kruipt er heel wat tijd in.
Ondertussen begint de tijd te dringen en hebben sommige mensen al geïnformeerd waar de nieuwe versie blijft. Hij kon de boot nog wat tegenhouden maar uiteindelijk is er al veel tijd in gekropen en mag het nu wel op de website verschijnen.
Gisteren riep hij me weer bij zich om de laatste opmerkingen door te nemen. Maar zijn eerste zin deed het hem: “Dat ziet er heel goed uit, daar heb je serieus wat tijd ingestoken”. Natuurlijk had hij nog hier en daar iets veranderd aan mijn tekst of die van mijn voorgangers waardoor hij de lay-out verprutst had. Maar dat kon me niet schelen. Na alle opmerkingen in de trant van “steek daar niet zoveel tijd in, waar dient dat voor…” en nooit eens een woordje van lof “niemand krijgt hier de appreciatie die hij/zij verdient” doet het zo ongelooflijk deugd en weet ik gewoon weer waarom ik van werk veranderde…

You Might Also Like

0 reacties