Even geen netflix

Ik kan er ongelooflijk van genieten en soms keek ik er ook enorm naar uit, een namiddag of avond netflix maar nu het elke avond kan, is de a...

Ik kan er ongelooflijk van genieten en soms keek ik er ook enorm naar uit, een namiddag of avond netflix maar nu het elke avond kan, is de aantrekking er wat van af. Ik heb er soms geen zin in of ik voel me zo leeg achteraf. En nu het donker is als ik mijn pc afsluit, vind ik buiten komen ook maar niks. 

Gelukkig zijn er andere opties. Wat ik geweldig vind is The Sound of Ghent, een platform waar je concerten kan bekijken, maar er was ook al een toneelvoorstelling en een debat. Het is wel fijn om vanuit je luie zetel, voor vijf euro een concert te kijken. Er is interactie mogelijk, soms moet ik lachen bij de chat. Of iemand nog drankbonnetjes heeft? Vaak zet ik het gewoon uit tijdens het concert en dan kan ik zitten breien, zoals die keer bij Wallace Vanborn. Ze hadden zelf ook een wal met zoom gemaakt zodat ze toch wat interactie met het publiek hadden, want ze misten het duidelijk ook. 

Het Festival van de Gelijkheid ging live via facebook. Normaal kampeer ik die dagen in de Vooruit om debatten mee te pikken, vanachter mijn naaimachine naar Bea Cantillon luisteren is eens iets anders. 
Lazarus leest Oorlog en Misdaad van Dostojevski via podcast. Zalig om zo'n boek te horen door acteurs die er later een voorstelling mee gaan maken. Ook Orfeus is er zo eentje, Koen De Graeve en The Flat Earth Society jammen online. Ik schreef me alvast ook in voor de sessie in januari want het worden andere teksten, en later hoop ik natuurlijk de voorstelling te kunnen zien, in een zaal. 
Kaap heeft een literair programma op zondagvoormiddag en is nu ook online via facebook overgestapt. Dit betekent dat ik in mijn pyjama kan kijken, want zorgen dat ik om 11u in Oostende ben lukt me zelden. Ik hoorde Stefan Hertmans over zijn boek vertellen en heb nu nog meer zin om het uit mijn boekenkast te halen. Deze zondag komen Jeroen Olyslaegers en Nikkie Van Lierop. Wildevrouw vind ik, een slordige 150 pagina's ver, een geweldig boek, dus ik ben benieuwd. 
KVS heeft een online streaming en zo pikte ik al een aantal voorstellingen mee. Malcolm X was het deze week, maar het lukte me moeilijk om in de voorstelling te komen, terwijl ik een aantal keren getwijfeld heb om deze voorstelling te gaan zien en ik er zeker van ben dat ik er keihard van zou genoten hebben in de zaal. Ook de film van Wim Vandekeybus staat nog hoog op mijn lijstje, die is wat langer ter beschikking. Zijn nieuwe voorstelling komt in januari online, mijn ticket is ondertussen uit de app verdwenen, maar het wringt een beetje. 
Van Sien Van Maele volgde ik in de eerste lockdown een workshop. Ze heeft kookworkshops ter voorbereiding op het einde van de wereld. De eerste die ik volgde was via Kaap en ging over zeewier. Deze van gisteravond was via het CC in Menen en ging over thee. We hadden instructies gekregen om dingen klaar te zetten en ze nam ons live mee doorheen een filmpje. Het duurde maar een half uurtje maar het had iets magisch om toch verbondenheid te voelen, door wat ze vertelde, door wat we roken en proefden. Heel bijzonder om dit via zoom te kunnen realiseren. 
En verder geniet ik ook van de podcast van Toneelhuis waarbij ze teksten voorlezen. Vanavond dans ik opnieuw oriëntaals bij De Ingang, in mijn living met Serkan en deze keer lijkt het te lukken om er ook echt van te genieten. Volgende week doet hij een workout voor iedereen, ook wie nog nooit oriëntaals danste. Ik probeerde ook al een les mee te pikken van een andere stijl, maar mijn lijf protesteerde. Ik zag wel dat yoga on call ook op het platform zit, dus ik ga het misschien ook nog eens uitzoeken. 
En wat doen jullie? Als jullie Netflix beu zijn? 
 

You Might Also Like

0 reacties