Hibou bodysuit - Small Bobbins

Hoe fijn het ook was om Liesje en Kirstin van Small Bobbins in een boekje tegen te komen, zo'n boekje heeft toch serieus wat beperkinge...

Hoe fijn het ook was om Liesje en Kirstin van Small Bobbins in een boekje tegen te komen, zo'n boekje heeft toch serieus wat beperkingen ten opzichte van een indie patroon. Ik vloekte op het moeten zelf aanpassen van de cups, zonder een deftige uitleg en als ik niet wist wat voor een fantastische ontwerpster Liesje is had ik het misschien wel opgegeven. 

Toen ik het patroon mocht testen, merkte ik de verschillen. In het patroon en in de instructies. Ik kon gewoon mijn cupmaat kiezen en de instructies waren een stuk gedetailleerder en werden ook aangevuld met verschillende manieren om kant toe te voegen. Ideaal om dat eens uit te proberen. 
Ik koos de rode bamboe jersey van bij Small Bobbins en rode kant die ik vermoedelijk uit een Etsy winkeltje haalde. Het was wat zoeken naar passende omvouwelastiek en bandjes maar met wat puzzelen uit verschillende pakjes kwam alles goed samen. Bij het knippen moet je aandachtig zijn omdat je de kant moet spiegelen enzo maar de instructies zijn zo duidelijk dat er niks kan verkeerd gaan. 
Het stikken vraagt behoorlijk wat aandacht. Het patroon bevat verschillende lijnen die mooi op elkaar moeten aansluiten. En kant stikken tussen de omvouwelastiek vraagt ook wat geduld en nauwkeurigheid. Ik heb nog veel te oefenen, maar ik ga dit zonder problemen met dit patroon doen want oh boy, wat ben ik fan van deze body suit. Ik had er zo mijn twijfels over, maar het zit enorm comfortabel en ik voel me ook sexy erin. Ik ben er zeker van dat er hier nog een aantal van zullen volgen. Hibou is bedoeld voor beginners, het vraagt wat aandacht en wat proberen om het aan te passen aan je maat, maar ik voel echt een verslaving opkomen. Je kan het afwerken in heel veel variaties, vb volledig in dezelfde stof om te testen of met kant op verschillende manieren. 

You Might Also Like

0 reacties