Eén lap stof, twee kledingstukken, drie patronen

Ik kocht een tijdje terug een lap rekbare ribfluweel bij De Stoffenkamer . Ik had van alles in mijn mandje geladen en er terug uitgehaald, z...

Ik kocht een tijdje terug een lap rekbare ribfluweel bij De Stoffenkamer. Ik had van alles in mijn mandje geladen en er terug uitgehaald, zodat tegen dat ik het ging ophalen eigenlijk niet goed meer wist of ik het besteld had. Ben ik de enige die dat overkomt? 

Wat ik er mee ging maken, stond echter buiten kijf. Ik heb in januari een jumpsuit gemaakt in een rekbare ribfluweel met een combinatie van patronen uit Breaking the pattern. Een collega noemde het een verdoken onesie, het is comfortabel en zacht. Voor deze stof wou ik iets anders proberen. Het duurde even om het idee te laten rijpen. Ik dacht aan de broek van de joni jumpsuit die ik eerder maakte, maar voor het lijf zocht ik dus een alternatief. Mijn oog viel op mijn juliette jurk van fibremood en na het dragen van die jurk. De mouwen zijn aangeknipt, dus dat eet wel wat stof, maar ik hoefde het patroon niet aan te passen om beide samen te stikken, ook omdat het rekbare stof is. Aan de decolleté komt een drukknoopje. Het zit als een pyjama, zeker heel geschikt voor thuiswerken, geen idee of ik het daarbuiten ook durf dragen, want mijn lijf is misschien iets te aanwezig. Geen commentaar. 
Uit de restjes kon ik zonder problemen nog een hibou body suit van Small Bobbins knippen. Ik was nog eens langs gegaan bij De Stoffenkamer om biais, maar het bleek een moeilijke zoektocht. Ik zou waarschijnlijk voor zwarte bh-bandjes kiezen en dus ging ik voor zwarte omvouwelastiek. Ik twijfelde maar eigenlijk is die combinatie van kaki en zwart wel ok. 
Ik koos voor een versie in eenzelfde stof. Ik hou wel van het effect van ribfluweel dat in verschillende richtingen is geknipt. Het vraagt wat meer stikwerk, maar die lijnen maken de bodysuit ook wel mooi. Voor de bovenkant moest ik in twee stukken knippen en hier gebruikte ik de instructies voor de kant (morgen meer!)

 

You Might Also Like

0 reacties