Waarom ik mannen nooit zal begrijpen

Daar zit ik dan, op een barkruk aan de toog van de Hotsy Totsy. De band is geweldig en dat zeg ik niet enkel omdat ik de zanger ken. De mann...

Daar zit ik dan, op een barkruk aan de toog van de Hotsy Totsy. De band is geweldig en dat zeg ik niet enkel omdat ik de zanger ken. De mannen naast me hebben ongevraagd mijn stoel vrijgehouden toen ik naar het toilet was, want met mijn arm moet er voor mij gezorgd worden. Ze zaten hier al tijdens de soundcheck en het lijkt me dat ze quasi vergroeid zijn met deze toog en dit café. "Ga jij maar zitten..." Ik ben blij om zoveel warmte. 


Klappen lukt me niet en dat voelt best wel lastig om mee te doen. Ik zie hem voor me passeren naar het toilet en tik op zijn arm. Hij kijkt verbaasd en kust me dan op de wang. "Oei," hij merkt mijn arm, "alles ok?" Hij heeft duidelijk niet de foto's op facebook gezien. Ik heb wel de zijne gezien met zijn vrouw en hun derde baby. Of ik verlof heb en zo van die koetjes en kalfjes. Dat hij eigenlijk onderweg was naar het toilet, maakt hij er zich van af. De muziek is te luid om echt te praten.
 
Ons verhaal laat zich samenvatten in een nacht vol onstuimige kussen en dansen op tafel in het stamcafé van onze studententijd. Een afspraakje nadien op zijn kot en nog een tweede keer voor we zonder veel discussie elk onze eigen weg gingen. Elk jaar kom ik hem wel ergens tegen, soms met zijn vrouw, soms met vrienden, en die aantrekking blijft wel hangen. Maar we negeren die gewoon, enkel een flikkering in de ogen. 

En dan keert hij terug, hij stapt recht op me af en kust me in de nek. Geen woorden, alleen die blik. Ik leg mijn hand op zijn zij en wrijf even, terwijl hij verder loopt. Ik ga weer op in de muziek en als de band het na twee bisnummers voor bekeken houdt, praat ik nog even met de zanger. Na een dikke knuffel en dat hij voor haar, mijn vriendin, zal zorgen. Ik kijk nog eens rond op het terras maar hij is verdwenen, hij moest immers werken. En rond één uur stuurt hij zijn telefoonnummer en liket hij twee van mijn foto's op facebook.

You Might Also Like

1 reacties

  1. In dit geval lijken mij de intenties nogal duidelijk te zijn. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen