GF16 - lettertjes

De combinatie van een boek met de Gentse feesten is redelijk ideaal. Niks zo ontspannend om even een paar uur weg te dromen tussen de drukk...

De combinatie van een boek met de Gentse feesten is redelijk ideaal. Niks zo ontspannend om even een paar uur weg te dromen tussen de drukke feestelijkheden door. Of soms gewoon niet meer dan een kwartier doden tussen twee optredens door. 

Aangezien er werd gevraagd om rugzakken te vermijden en gewaarschuwd dat rugzakken extra gecontroleerd zouden worden ging ik voor een light versie. In mijn boekenkast vond ik een aantal pockets van Penguin, uitgebracht naar aanleiding van de 70ste verjaardag. De boekjes kosten 2,5 euro en ik heb er misschien een tiental van auteurs die ik ken of waarvan ik eens iets wil lezen. In totaal werden er 70 uitgebracht. 

De drie pockets tellen een 50-tal pagina's en bevatten twee of meerdere verhalen/essays. 

Nick Hornby - Otherwise pandemonium
Deze pocket bevat twee verhalen en het zijn twee klassiekers in Nick Hornby termen. Veel beschrijving waardoor je het levendig voor je ziet en twee verhalen met een twist. Ik heb enorm genoten van deze verhalen, daar op Gent Jazz tussen twee optredens door. 

Marian Keyes - Nothing bad ever happens in Tiffany's
Marian Keyes is een bekende schrijfster in het chicklit-genre en haar verhalen in deze pocket kan je ook in dit genre plaatsen. De schrijfster vertelt hoe ze naar Rusland moet voor lezingen (hilarische beschrijving van haar Russische gids) en over shoppen. Sommige verhalen lagen me meer dan andere. 

Alain de Botton - On seeing and noticing
Ja, het moeilijkere werk maar dan in redelijk hapklare porties. Het eerste verhaal ging er vlotjes in voornamelijk omdat ik de auteur echt hoorde vertellen. De andere waren al iets taaier, maar nog zeker verteerbaar. 

En zo komt het dus dat ik drie boeken kon toevoegen aan Goodreads en ik dus zowaar mijn doel al bereikt heb, hahaha. Als ik dat eerder had bedacht...

You Might Also Like

1 reacties

  1. Die van Nick Hornby ga ik ook eens zoeken. Jij was toch ook een grote fan van de boeken van Nick Hornby he? En ik kon ook mijn doel halen op Goodreads door een resem graphic novels te lezen :)

    BeantwoordenVerwijderen