Op goede weg

Weet je nog dat ik mijn leven ging beteren ? Wel, ik denk dat ik op goede weg ben. Ik ben begonnen met een boek uit te lezen dat al een tijd...

Weet je nog dat ik mijn leven ging beteren? Wel, ik denk dat ik op goede weg ben. Ik ben begonnen met een boek uit te lezen dat al een tijdje naast mijn hoofdkussen lag. Olivia Joule and the overactive imagination van Helen Fielding. Ja, de schrijfster van Bridget Jones' diary. Ik denk dat ze met Olivia opnieuw op de goede weg is, Celeb cause heb ik naar de rommelmarkt verbannen, al moet ik misschien de tip van Lien eens proberen. Maar Olivia is zo een echte chicklit-heldin, ze kan tegen een stootje, staat haar mannetje maar oei, kijk daar loopt een echte charmeur. Enfin, ik heb er van genoten, ideale vakantielectuur.



Over naar het serieuze werk, want de vakantie is echt wel voorbij. Philip Roth is voor mij een nobele onbekende, maar ik heb de naam al vaak genoeg gezien in de boekenwinkel om het gevoel te hebben dat ik er toch eens iets van moet lezen. Oh, de sociale druk. En hij lag bij de 2+1, dus het ideale excuus. Indignation gaat over Marcus, een joodse jongen die gaat studeren aan een universiteit ergens in Amerika in de jaren vijftig. Hij wil vooral ontsnappen aan zijn bemoeizieke vader en de slagerij ontvluchten. Ik ben al ferm over de helft en ik vind het een aanrader, al weet ik niet goed waar het verhaal naar toe gaat, maar ik hou enorm van de stijl van schrijven.

You Might Also Like

0 reacties