#wipwednesday: waterlands

Ik liet me verleiden tot een challenge op instagram #freetheneedlesmonth. Een maand om wips af te werken, work in progress. Ik vond het wel ...

Ik liet me verleiden tot een challenge op instagram #freetheneedlesmonth. Een maand om wips af te werken, work in progress. Ik vond het wel een sympathiek idee en hoewel ik niet ging tellen, telde ik toch. Ik had er 30 bij het begin van de maand, niet dat ik de intentie heb om die allemaal af te werken. Omdat ik bij sommige van die foto's best veel tekst schrijf of gewoon omdat ik ze ook hier wil hebben, ga ik er af en toe eentje hier plaatsen. Volgens mijn goesting, as usual...


Het plan en hoe het liep...

#waterlandssweater werd gepubliceerd in #pompommag winter 2019. Ik zette op eind november 2020 met wol die ik een jaar eerder bij #theknittinggoddess kocht, zonder duidelijk doel, maar perfect voor deze trui.

Je breit van boven naar beneden dus je hebt al snel het leuke kleurbreiwerk en nadien komt het lijf, wat eentonig maar je kan het makkelijk aanpassen aan je lengte en je kan al eens passen. De wol minder de sneller dan ik wou. Yarn chicken!

Ik verlengde het lijf, zoals ik altijd doe maar hield de wol in de gaten. Er moesten nog mouwen gebreid worden. De onderkant van het lijf heeft een mooie ronding en valt op de rug lager door. Dat vroeg rekenwerk en mijn hoofd stond er niet naar.

Om een inschatting te kunnen maken van hoeveel ik zou nodig hebben voor de mouwen, begon ik maar aan de eerste mouw.

Toen ik het breiwerk weer vast nam merkte ik dat de draad op één van de bollen er maar dunnetjes uitzag. Ik begon te breien en merkte dat de motten de wol wel lekker hadden gevonden. Op de bol en in de trui. Ik stopte ondertussen bijna tien gaatjes en vloekte een beetje.

Ik werkte het lijf zonder ronde boord af en koos voor een korte lengte, maar lang genoeg. Ergens dacht ik nog een restje van een bol te hebben maar blijkbaar niet.

Dit weekend breide ik de tweede mouw, ik telde de minderingen en de rijen. De eerste mouw heeft nog geen boord maar eerst zien hoe ver ik aan de tweede geraak.

En dan ruim ik mijn keukentafel op, allez voor sommigen zou het nog een voor foto zijn en vind ik de verloren bol. De trui kan lange mouwen krijgen en wie weet kan ik het lijf ook nog wat verlengen, als ik zou willen.

You Might Also Like

0 reacties