MeMadeMay: conclusie

Het was de tiende MeMadeMay en ik formuleerde ambitieuze doelstellingen . Ik zou enkel zelfgemaakte kledij dragen, tenzij voor sportkledij, ...

Het was de tiende MeMadeMay en ik formuleerde ambitieuze doelstellingen. Ik zou enkel zelfgemaakte kledij dragen, tenzij voor sportkledij, ondergoed, een jas,... Nu de maand op zijn einde loopt is het tijd om de balans op te maken. Niet meteen van hoe goed ik het gedaan heb, maar ook om te kijken waar mijn zelfgemaakte kleerkast nog wat aanvulling kan gebruiken.

Vijf niet-zelfgemaakte kledingstukken heb ik afgelopen maand gedragen. Zeven keer om precies te zijn.

Twee zijn onderstukken: een culotte en een broek, voor de dagen dat ik geen zin heb in blote benen of geen zin in een rok of een kleedje. Want eigenlijk draag ik ook wel graag een broek, het voelt comfortabel en vraagt weinig moeite om te combineren. In mijn zelfgemaakte kleerkast zitten twee broeken, twee bertha's, één in velours en één in rode jeansstof. Ik denk dat er nog wel plaats is voor een derde exemplaar, in een zomerse stof. Ik heb ook nog andere patronen voor broeken liggen die ik wel eens wil uitproberen, dus deze komt zeker op het lijstje.

Drie bovenstukken: een simpel blauw topje, een al even simpel zwart t-shirt en een vestje van armed angels dat ik in blauw en zwart heb en aantrek als het wat kouder is maar te warm voor een zelfgebreide cardigan. Natuurlijk heb ik zelfgemaakte basisstukken, al kies ik daar vaker voor een print of een stofje met textuur en dan passen die niet altijd in mijn outfit. Dus ja, een aandachtspuntje. Of misschien had ik die dagen wat langer moeten zoeken naar een bijpassende t-shirt of topje, zou ook kunnen.

Ik had geen doelstellingen om stukken af te werken, maar ik heb wel redelijk wat genaaid en er passeerden ook wat afgewerkte stukken. Even op een rijtje:

  • nénuphar: een vestje in rode velours, totaal niet geschikt voor de warmere dagen, maar in het begin van de maand durfde ik dat wel nog aan en wacht maar tot het najaar
  • fumeterre: een lange rok in viscose, gemaakt voor het communiefeest als een plan B maar ondertussen ook al anders uit de kast gekomen. Ik plan er nog één in een katoenen stofje
  • thea: de bloes van zonen09, ik maakte er één met lange mouwen tijdens een workshop en ondertussen is er één met halflange mouwen af en denk ik aan één met korte mouwen. 
  • myosotis: een kleedje in bamboestof dat ik nog niet geblogd heb, maar wat ik binnenkort wel ga doen. 
Het is vast geen toeval dat drie van de vier nieuwe kledingstukken een patroon van Deer & Doe zijn, ook tijdens de maand viel me op hoe veel ik die patronen gebruik. Al moet ik ook toegeven dat ik nog niet alle patronen heb gebruikt, dus misschien komt dit ook wel op het lijstje, ze heeft in elk geval ook patronen voor broeken waar ik me aan kan wagen.

Ik vind mijn MeMadeMay uitdaging dus geslaagd en ik weet nu ook dat ik dat volgend jaar zonder problemen eens kan herhalen. Het heeft me weer een betere kijk gegeven op wat ik draag en wat ik wel maak maar minder lijk te dragen. Mei is best een goede maand om dat te testen, het was de voorbije maand wel mooi weer maar nog niet volledig zomer waardoor ik ook op zoek moest naar warmere kledij. Grote kans dat ik morgen een jeans uit de kast haal.

You Might Also Like

0 reacties