Me Made May - update 2

Na mijn eerste update  is het tijd voor een tweede update. Ik heb niet meer elke dag een foto van mezelf genomen en ik durf ook al een beetj...

Na mijn eerste update is het tijd voor een tweede update. Ik heb niet meer elke dag een foto van mezelf genomen en ik durf ook al een beetje vergeten wat ik exact aan had. Het weer zorgde ervoor dat ik mijn bertha in velours nog eens bovenhaalde, panties onder mijn jurkjes droeg, zoals bij deze combinatie van twee Deer&Doe patronen in een heerlijk stofje van Lotte Martens. Ik haalde zelfs mijn kuru-cardigan in dikkere wol boven. Ik blijf het lang koud hebben.

De teller van niet-zelfgemaakte kledingstukken voor deze maand staat op 3: het topje van in de vorige post, een t-shirt dat ik onder mijn kledij voor de warmte bij de workshop bij Bart&Francis droeg en een culotte die ik vorig jaar kocht en nu eigenlijk wel fijn om dragen is nu ik nog niet met mijn benen bloot durf.

Ik heb wel wat topjes en t-shirts, maar echte basisstukken in een effen kleur zijn soms nog wat zoeken. Er zijn heel wat stofjes met een mooie print en dan is een effen t-shirt maar een beetje saai om te maken. Ik maakte al meerdere topjes van het givre patroon van Deer&Doe, dit was de eerste, soms met de restjes van de stof, zoals toen ik de lauren maakte uit tencel. En hoewel het een geweldig patroon is, is het ook wel een project dat blijft liggen op mijn naaitafel en ik dan nog alleen de randen aan de hals of de armen moet stikken.

Ik viste renée uit la maison victor twee keer uit mijn kast, eens in het roze (ik was vergeten dat ik die had) en eens in een stippeltjes tricotstof die nogal doorvalt en daardoor misschien niet ideaal is voor dit patroon.

Wat zeker op het lijstje komt is een broek of culotte voor het tussenseizoen. Ik draag graag rokken maar eigenlijk draag ik ook graag broeken. Natuurlijk zijn dat de minder ideale kledingstukken om te maken als je wat aan je gewicht wil doen. Er kruipt best wat tijd in het maken van een broek en dan wil je die langere tijd kunnen dragen.

Wat duidelijk veel uit de kast komt zijn jurkjes. Osaka uit la maison Victor bijvoorbeeld, al merkte ik dat er een naad wat losgekomen was. Terwijl ik bezig was met naald en draad, naaide ik ook een onzichtbaar knoopje in de halsopening, ik had het tot nog toe met een speldje proberen zedig houden, maar dit is pas echt comfortabel.
 En op een onverwachte thuiswerkdag werd solange ook nog eens bovengehaald. Ergens tegen de middag besloot ik er toch panties bij aan te doen, want hier zit een kouwelijk mens.

Maar er was ook een verrassing. Ik haalde een kleedje uit mijn kleerkast dat ik vorig jaar maakte tijdens MeMadeMay. Dat kon ik achterhalen op mijn instagram maar ik heb er niet het minste idee van welk patroon ik gebruikte en dat is spijtig want ik vind het een geweldig kleedje en ik kreeg er ook een compliment op. De stof is een chambray van bij Georgette en ik vermoed dat het patroon uit de Knipmode komt, uit een jurkenspecial waarbij je zelf je patroon kan samenstellen.

You Might Also Like

0 reacties