WIPWednesday: marit

Ik begon met de mouw van marit, de cardigan vol kleurbreiwerk uit Laine magazine. Mijn  initiële kleurkeuze  was geen succes en ik twijfeld...

Ik begon met de mouw van marit, de cardigan vol kleurbreiwerk uit Laine magazine. Mijn initiële kleurkeuze was geen succes en ik twijfelde of ik donkerder of bleker zou gaan. Het werd donkerder, wat gedurfder ofte drama zoals ze op instagram suggereerden. Het bleef wennen aan de kleuren terwijl ik me door het eerste patroon werkte. Het kleurbreiwerk bestaat uit een aantal herhalingen, maar ook uit twee donkere stroken. In geen enkele rij gebruik je meer dan twee kleuren, dus echt moeilijk wordt het niet. 

De mouw leek me ideaal om de stekenproef te testen, zonder ongeduldig te worden met een proeflapje en toch een voldoende grote oppervlakte te breien.

Waar ik geen rekening mee gehouden had is dat er meerderingen in de mouw zitten en je er dus voor moet zorgen dat de tekening mooi blijft doorlopen. Aangezien het de eerste keer is dat ik een kledingstuk volledig in kleurbreiwerk maak, was dit even zoeken. Maar de uitleg is voldoende duidelijk en ik duidde de rijen met meerderingen aan op het schema. Het haalde zeker in het begin een beetje het ritme uit het breien, maar het blijft wel een goede manier om de patronen wat in de vingers te krijgen.
Bij het lijf zullen de rijen een heel stuk langer zijn en wordt er gesteekt. Maar voorlopig is de eerste mouw wel fijn om te breien.

You Might Also Like

0 reacties