Duivenkervel

Ik had er nog nooit van gehoord, van die duivenkervel, een plant uit de papaverfamilie, maar het blijkt de vertaling te zijn van fumeterre. ...

Ik had er nog nooit van gehoord, van die duivenkervel, een plant uit de papaverfamilie, maar het blijkt de vertaling te zijn van fumeterre. En dat is dan weer een patroon van Deer &Doe, een patroon dat ik al een tijdje heb maar waar ik niet bijzonder warm voor liep. Het is een lange rok en je kan kiezen voor knopen aan de voorkant of een rits. Ik zocht een haalbaar alternatief voor mijn wilde plannen voor het communiefeest. Het werd deze rok, in een mooie stof die ik op een workshop ooit kocht. De stof lijkt me viscose of crêpe, maar ik viel voor het motiefje.

De stof viel makkelijker te verwerken dan ik eerst gevreesd had. Het patroon is opgebouwd uit verschillende panden en het vraagt wat geduld om alles aan elkaar te stikken. Ik koos voor de versie met knopen op het voorpand en zette ook de zakjes op de panden.

Ik had me wat ingelezen op verschillende blogs en hoorde verschillende meningen over de snit. Ik besloot het patroon te volgen en dan pas te beslissen. Het patroon steekt een rekker in het rugpand en daar had ik toch zo mijn twijfels bij. Maar iemand vond dat een meerwaarde en dus volgde ik haar voorbeeld. Ze had trouwens gelijk. Enige "probleem" is dat ik de lengte van de rok aanpaste voor de rekker er in zat, waardoor ik misschien wat te veel heb afgeknipt om nog een enkellange rok te hebben, al is deze zeker nog lang genoeg.
Op de foto draag ik trouwens de rok in combinatie met een lauren uit Fibremood in tencel van De Stoffenkamer. Zo heb ik er momenteel twee en ik ben wel fan! De wind speelde me ook wat parten, maar je krijgt een idee.

You Might Also Like

0 reacties