Lederworkshop

Griet Aesaert maakt de mooiste handtassen uit leer. Ik heb er al twee gekocht bij haar, waarvan ik bij eentje echt alles mocht kiezen, wat...

Griet Aesaert maakt de mooiste handtassen uit leer. Ik heb er al twee gekocht bij haar, waarvan ik bij eentje echt alles mocht kiezen, wat heel leuk is. En toen zag ik dat ze ook een workshop ging organiseren, een heuse lederworkshop, niet met stikken, maar wel met ledertuig en snijden en zo. 
 We konden de voorbeelden bewonderen en kiezen uit zwart of camel. Ik ging voor camel en ja, ik wou ook dat lintje vooraan, omdat het dan wat echter eruit ziet.
 Na het overtekenen van het patroon op karton moesten we aan de slag met het leer. Het snijden vroeg enige handigheid, maar vooral de gaatjes en rivetten zouden voor gezucht zorgen. Ledertuig is redelijk stug leer, dus je moet eigenlijk echt wel wat wringen om het geplooid te krijgen. Het voordeel is dan weer wel dat je geen rekening moet houden met voering of versteviging.
Ik slaagde er niet in om alle rivetten zelf op hun plaats te krijgen, maar gelukkig krijg je ook voldoende hulp. Ik ben zo blij met het resultaat! Ik ga mijn gekochte exemplaren nog wat meer koesteren, want het verwerken van leer naar een handtas vraagt echt wel wat handigheid en geduld.

You Might Also Like

0 reacties