LMV: Hanna

Ik deed ook aan slow sewing, elke dag knipte ik een paar patroondelen en ook het in elkaar zetten leek een eeuwigheid te duren. Dit had niks...

Ik deed ook aan slow sewing, elke dag knipte ik een paar patroondelen en ook het in elkaar zetten leek een eeuwigheid te duren. Dit had niks te maken met het patroon maar eerder met mijn energie, die voor het begin van mijn verlof wel erg laag zat.

De keuze was gevallen op Hanna, een jurk met een getailleerd lijfje en een openvallende rok, zonder mouwen. Het patroon komt uit het mei/juni 2016 nummer van La Maison Victor. Ik had de stof van de Hanna jurk al eerder gekocht bij Julija, met korting, meen ik me te herinneren.

De stof heeft twee kanten, een donkere en een bleke, maar toch moest ik niet twijfelen. Ik moest het lijfje wat aanpassen aangezien het gaapte onder de oksels. En natuurlijk verlengde ik het ook een beetje.


Het is een heerlijk stofje, het gaat de wasmachine in en gaat zo aan mijn lijf. Misschien iets te dik voor de heel warme temperaturen die we gehad hebben, maar niettemin eentje waar ik al van genoten heb deze zomer. 

Ik had initieel de rok wat verlengd, omdat ik weet dat ze bij La Maison Victor nog al eens aan de korte kant durven zijn. Maar uiteindelijk heb ik er toch weer een deel uitgehaald. 


De stof heeft een beetje stretch en ik liet de rits achterwege. Bij een katoenen stof zou dit niet lukken en zou ik de rits aan de zijkant verwerken. Ik blijf een rits op mijn rug heel onpraktisch vinden, ik ben niet zo lenig vrees ik.

You Might Also Like

0 reacties