Van Iris

Ik maakte twee jaar geleden al een Iris, althans, ik maakte het lijfje en combineerde dat met Charlie, de rok uit hetzelfde nummer . Het gra...

Ik maakte twee jaar geleden al een Iris, althans, ik maakte het lijfje en combineerde dat met Charlie, de rok uit hetzelfde nummer. Het grappige is dat ik toen blijkbaar al overwoog om er nog één te maken, maar dan met de broek. Deze zomer kwam het er dus van...

Ik kon de patroondelen niet vinden en tekende het geheel nog eens over. Ik verlengde de broek tot normale lengte. Ik volgde een tip die ik bij mevrouw Khadetjes had gelezen en verlengde het lijf niet enkel aan de onderkant maar ook aan de bovenkant.


Als stof koos ik voor een chambray die ik bij Georgette kocht en koos voor donkergrijs. De binnenkant is zwart. Het lijfje is volledig gevoerd en ik besloot om de band ook te dubbelen en zoals bij de Osaka de zomen hierin te verwerken. Dit leek me mooier dan hoe het magazine het voorstelt.

Na wat paswerk bleken de schouderbanden toch wat te ruim te zitten. Natuurlijk stelde ik dit maar vast nadat ik het volledige lijfje gedubbeld had en dus werden de naden uit elkaar gehaald. En ja, ik stikte die nog eens omgekeerd vast en dan was er nog wel een reden om te tornen aan die siersteken op het lijfje. Ik gebruikte uiteindelijk enkel de verlengde schoudernaden op de rug. En op die manier was het ook niet zo erg dat ik er geen rekening mee gehouden had dat ik de oksels misschien wat had moeten verhogen in combinatie met het verlengen van de schouderbanden.
Net zoals bij de Iris-Charlie combinatie verplaatste ik de rits van de rug naar de zijkant. Waar ik geen rekening mee gehouden heb is dat anders dan bij een rok ik het kledingstuk niet over mijn hoofd kan trekken en dus vraagt het wel wat handigheid om er op een redelijk elegante manier in te geraken.
Maar dit kan de pret niet drukken. Het duurde efkes voor ik tevreden kon zijn met het resultaat, het vroeg redelijk wat aanpassing en de afwerking kon zeker beter. Maar oh boy.... De jumpsuit zit geweldig. De stof voelt heerlijk aan en ik ben er heel blij mee. De broek zit goed op de heupen en dat geeft een sexy gevoel. Meteen kwam het plan om zo'n type broek te stikken en ik wist meteen welk patroon ik daar voor zou gebruiken.
Toen ik bij Julija jeans kocht voor een broek van Deer & Doe, veranderde ik bij thuiskomst van gedachten. Ja, het zou een mooie broek worden maar een Iris in jeans leek me ook wel iet. Ik kreeg er de patroondelen van Iris uit en gelukkig had ik deze keer wel de aanpassingen op papier gedaan. Ik verfijnde dit nog wat verder tijdens het maken. 

Deze keer plaatste ik de rits wel op de rug. Zo wordt het iets comfortabeler om het kledingstuk aan te trekken en aangezien de rug niet al te hoog komt is het niet onmogelijk om in mijn eentje de rits volledig tot boven te krijgen.

En ook de lengte van de pijpen hield ik op lang. Ik voerde het lijfje deze keer met een restje katoen want twee lagen jeans zou echt te veel van het goede zijn. Ik volgde niet helemaal de instructies om het kledingstuk in elkaar te zetten, maar werkte eerst het lijfje af, zette de rits erin en voerde het dan, alvorens ik de broek er aan bevestigde. Opnieuw voerde ik ook de band zodat alle zomen mooi weg zitten. Ik heb deze met de hand dicht genaaid, maar had het waarschijnlijk ook kunnen doorstikken, ik wou alleen niet te veel aandacht op die zone leggen en dan moet je ook wel heel recht kunnen stikken. Ik denk dat de jeansversie mooier afgewerkt is en ook wel ietsje beter zit.

Blijft de vraag of ik echt twee irissen nodig had? Bwa, waarom niet?


You Might Also Like

0 reacties