Beschreven blad

Wie deze zomer via sociale media om een leestip vroeg, kreeg van mij gegarandeerd Beschreven blad van Seppe Van Groeningen als antwoord. Ik ...

Wie deze zomer via sociale media om een leestip vroeg, kreeg van mij gegarandeerd Beschreven blad van Seppe Van Groeningen als antwoord. Ik las zijn debuut Aards Paradijs en was verkocht. Ook Beschreven blad leest vlot, heel vlot.

Van Groeningen vertelt over Jef Taeldeman, een schrijver die worstelt met zijn tweede boek. Hij besluit in de huid van zijn overleden vader te kruipen en gaat op zoek naar aanknopingspunten tussen zijn herinneringen en de verhalen die hij hoort. Hij worstelt met een eigen midlifecrisis en het is soms echt balanceren op medelijden en spot. Het co-ouderschap weegt zwaar door, maar het geeft hem duidelijk ook structuur. En dan  is er de passie voor Goesje, mooie jonge vrouw waar hij maar weinig van begrijpt en de intrigerende Celine die hem toch dieper raakt dan hij eigenlijk beseft.

Ik heb het boek heel graag en snel gelezen. Het speelt zich gedeeltelijk af in Gent en toen Van Groeningen een feestje in het Designmuseum beschreef vroeg ik me zelfs af waarom ik daar niet was geweest. Ik vermoed dat we het onder dichterlijke vrijheid kunnen klasseren, maar het Gentse kantje zorgt voor mij zeker voor een extraatje.

Het boek speelt met de parallellen tussen het leven van Taeldeman, de verteller in het boek en het leven van zijn ouders. Het gaat over een zoektocht naar liefde, die al eens moeilijk kan zijn maar soms ook gewoon heel gemakkelijk en het gaat over een zoektocht naar jezelf.

Een aanrader wat mij betreft.

You Might Also Like

0 reacties