Fibre Mood: Carmella

Fibre Mood  is een nieuw Belgisch tijdschrift met naai- en breipatronen en ook een platform waar je creaties kan delen. Ze lieten eerder al...

Fibre Mood is een nieuw Belgisch tijdschrift met naai- en breipatronen en ook een platform waar je creaties kan delen. Ze lieten eerder al van zich horen met een gratis patroon en nu is er dus het patronenboek met 12 naaipatronen en 4 breipatronen. Je kan het boek in de winkel vinden of je kan de patronen apart downloaden. 

Ik mocht een patroon kiezen om mee aan de slag te gaan en ik koos voor Carmella, een jumpsuit voor het najaar. Met een fotootje trok ik naar De Stoffenkamer en Helena hielp me kiezen tussen de winterstoffen. Het werd een redelijk klassieke blauwgrijze stof, een mengeling met bamboe.  
Ik reserveerde het weekend voor naaien en hoopte dat ik niet overmoedig was geweest. Het samenplakken van het patroon, het knippen van de stof,... Het vroeg toch allemaal wat meer tijd dan ik dacht. Er was al een klein paniekje omdat ik er op gegokt had dat ik wel maat 46 ging kunnen maken, terwijl ik volgens de maattabel op 48 uitkom. In de winkel vind ik mijn maat wel bij 44, denk ik, want het is lang geleden dat ik ging shoppen. 

De paniek was te vroeg, ik kreeg alles uit de stof . Alleen had ik beter het patroon eerst eens verder doorgelezen, zodat ik er misschien aan herinnerd zou zijn geweest dat ook het lint uit de stof moest geknipt worden. Ik had het niet op het stoffenplan zien staan. 

Normaal moet ik bij patronen het lijf verlengen en ook mijn ledematen durven wel eens langer uitvallen. Ik had weinig houvast bij dit patroon omdat het een nieuw merk is en ik treuzelde dus wel wat vooraleer ik ging knippen. Gelukkig had ik die irissen gemaakt en kon ik met de patroondelen afmeten op een kledingstuk dat lang genoeg is. Het rugdeel van de Carmella is namelijk één deel, dus verlengen leek me moeilijk en zeker als het dan niet nodig zou zijn... Allemaal zorgen voor niks, bleek toen ik de twee op elkaar legde. Ik besloot gewoon met de patroondelen aan de slag te gaan, met een extra zoomwaarde, want je weet nooit, maar spoiler alert, ik heb ze er op het einde mogen afknippen.  
Zaterdag heb ik serieus doorgewerkt, eens ik mij over die probleempjes gezet had. Ik mocht niks tonen op sociale media maar gelukkig was er via andere kanalen wel hulp vanuit het geheime groepje. Op mijn pdf ontbraken de lijntjes voor de borstzakjes en zoals je op bovenstaande foto ziet moest ik wat zoeken om ze goed te krijgen.
 Laat die avond besloot ik me ook nog aan de kraag te wagen. Een risico, maar het lukte wonderwel.

Op zondagochtend kon ik het kledingstuk op een kapstok fotograferen, maar ik kon het natuurlijk ook aan proberen. En wat ik zag, was dat het wel goed zou komen. Het viel wijd, maar niet te wijd en hoewel ik meestal wat twijfels heb bij een beschrijving als "met het riempje creëer je een taille" kan ik deze keer niet anders zeggen dan dat het klopt. Ja, het valt wijd en oversized, maar ik kreeg complimenten van mijn collega's. 

 Maandag vertrok ik zo naar het werk om een bereidwillige collega te vinden die een paar foto's kon nemen. Maar nadien kon ik het niet snel genoeg uit trekken, niet omdat het niet goed zit, maar omdat het nu nog tien graden te warm is om te dragen.
De schouders hangen misschien iets lager dan ik zou nemen, maar dat is het echt het patroon. Ik voel me in deze outfit zo echt een bomb girl, sexy en klaar voor om mijn bijdrage te leveren! Schaterlach...

 
Wie wil zien wat de andere bloggers of instagrammers maakten, kan eens gaan kijken op de linkparty van Fibre Mood. Ik weet dat ik al een aantal patronen heb zien passeren die ik zeker op mijn lijstje zet en ook al inspiratie heb voor de kleur of het stofje dat ik wil gebruiken. 

You Might Also Like

4 reacties

 1. Heel geslaagd, je doet me twijfelen om het patroon ook aan te schaffen !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt een heel toffe versie! Doet me wat denken aan de 'we can do it!'prenten. Nu ik de jouwe zie wil ik deze toch ook maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig ferm vind ik het, dat je dat op die tijd klaarspeelde!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amai zo'n stuk op zo'n korte tijd, top

  BeantwoordenVerwijderen