Het tweede exemplaar

Ik heb lang vakantie genomen omdat ik voelde dat het nodig was. De motivatie was ver te zoeken en de energie was laag. Ik maakte bewust gee...

Ik heb lang vakantie genomen omdat ik voelde dat het nodig was. De motivatie was ver te zoeken en de energie was laag. Ik maakte bewust geen plannen, of toch niet veel. TAZ en Boomtown, ja, maar anders niks. Wel was er tijd voor al die andere dingen waar het soms niet van komt, zoals naaien. 

Ik toonde al heel wat en hoop hier nog efkes mee verder te doen. Maar wie me ook een beetje kent, weet dat ik niet zo graag patronen overneem. Dus als het even kan maak ik een tweede exemplaar met het zelfde patroon. Meestal laat ik er wat tijd over gaan, maar deze keer dus niet. 

Toen ik Celeste van Blou de eerste keer maakte vond ik dat het misschien wat te ruim aan de schouders zat waardoor het mouwtje telkens wat afzakte. Niet overdreven erg om er aan te prutsen, maar wel iets om een volgende keer op te letten. Ik gebruikte een stofje van bij Mon Depot, ik denk van lily balou, rood met witte vlindertjes. Ik koos een maat kleiner voor het lijfje en deze keer voor een exemplaar zonder mouwtjes. Voor de rest valt hier weinig aan toe te voegen, het stikken ging vlotjes en het zit beter heb ik de indruk. 
Ook de Osaka uit La Maison Victor zou ik een tweede keer maken, ik koos deze keer voor een viscose van See you at Six die nog in mijn voorraad zat en ik vind het geweldig. Ik maakte de rok deze keer een stuk korter en veranderde voor de rest niks aan het patroon. Toevalligerwijs is het opnieuw in een zwarte stof, maar de viscose valt wel anders dan de chambray. Dit exemplaar zal minder geschikt zijn voor de koudere dagen, maar niettemin is het nu te warm en heb ik nog verlof.


You Might Also Like

0 reacties