Nog rood en wit

En vermoedelijk niet het laatste in die kleurencombinatie, het is maar dat u het weet. Ik koos uiteindelijk voor een stofje van Koekenpeertj...

En vermoedelijk niet het laatste in die kleurencombinatie, het is maar dat u het weet. Ik koos uiteindelijk voor een stofje van Koekenpeertje (nummer 1 van het lijstje) en ik kon al meteen de tip van Animuz in de praktijk brengen. De stof was breed genoeg om de panden naast elkaar uit de stof te krijgen. Maar ik haalde nog meer inspiratie op haar blog: het patroon voor het eenvoudig rokje wou ik al een tijdje proberen, maar ik twijfelde omwille van een hoop dingen, maar vooral omwille van het resultaat. Mijn lijf gaat niet zo goed samen met rechte rokjes, dan komt mijn buik te veel op de voorgrond. Ik heb al genoeg makeover-programma's achter de rug om te weten dat ik best voor een band kies. En ik las dan ook met veel aandacht het verhaal van de doily-rok, zo een band dat moest toch ook wel lukken? Meer nog, ik had er toch één liggen van uit de Knip?

Een heel lange inleiding, maar het ging een beetje als van zelf. Ik had alleen geen kopspeldjes bij, dus werd er nogal wat gedriegd. Aan de voorkant bleek ik wat stof over te hebben en dat werd dan maar een plooike.

En ja, er was ook nog even paniek over de plaats van de rits. Dames, links of rechts? Ik weet het zelf niet goed meer. Maar ik vond bij Polkadotjes een foto waar de rits op dezelfde plaats zit, bij deze was ze mijn heldin het afgelopen weekend.

Voor de binnenkant van het beleg haalde ik de andere stof nog maar eens boven, want dat lukte niet meer, laat staan om er een rok voor de dochter uit te halen, maar bij gebrek aan dochter is dat ook al weer opgelost. Misschien moet ik het beleg wat kleiner maken? Of smaller dan hoeft daar ook geen plooitje in?
Het rokje had gelukkig geen onderrok nodig, voor de verandering. Dus kon ik al gauw paraderen in de tuin. En de vraag aller vragen stellen


En voor één van de volgende keren komt er nog wel eens een paspel tussen of iets anders. De doily-rok zorgt misschien voor een nieuwe rage?

You Might Also Like

2 reacties

  1. Over de plaats van de rits heb ik nog nooit nagedacht. Bijgevolg zit dat in de helft van mijn rokken links en bij de andere helft rechts :-) Leuk rokje! En het staat je inderdaad beeldig!

    BeantwoordenVerwijderen