Afleiding

De doos stond al een tijdje op mij te wachten. Maar het was niet gelukt, al was ik best nieuwsgierig. Bij het uitpakken was het een beet...

De doos stond al een tijdje op mij te wachten. Maar het was niet gelukt, al was ik best nieuwsgierig.Bij het uitpakken was het een beetje wennen, geen leuk koffertje om het toestel mee naar de ijverige wijven te nemen. En geen beschermhoes, al staat dat wel bij de accessoires op de site. Maar wel een strak design. Het houdertje voor je garen, voor je spoel,... Alles zit weggeborgen onder een zwart deksel. Het blijkt een idee van industriedesign-studenten van de Fachhochschule Nordwestschweiz voor Vormgeving en Kunst in Zwitserland. Zij kregen van Bernina opdracht om een nieuw design voor een naaimachine te bedenken. Het kreeg de naam blo:c. En het mag gezien worden als je het mij vraagt.Het is vooral wennen aan de plaats van het bobijntje en de naald. Die naald zit in vergelijking met de machines waar ik in de les mee werk nogal ver naar achteren. Ik heb mijn aangeboren nonchalance voor handleidingen aan de kant gelegd en ben beginnen bladeren. Ik ben vooral benieuwd naar de vele voetjes: een overlockvoet, een knoopaanzetvoek, een borduurvoet, spannend.Ik heb ook al een paar dingen uitgeprobeerd, maar ik was er niet echt met mijn hoofd bij. Ik ontdekte te laat dat de spanning van de onderdraad niet goed afgesteld stond. Dus heb ik het maar opgegeven, voorlopig welteverstaan.

You Might Also Like

4 reacties

  1. Wijs! Die doos heeft bij mij ook lang gewoon in de hoek gestaan. Tot ik eens al mijn moed bijeenraapte en de hele handleiding heb gelezen. Ik ben die dag gestopt met naaien denk ik om 3u 's morgens :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, ik zou dat nooit kunnen laten staan, ik zou dat dezelfde moment openscheuren.
    Veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen