Het laatste van het schooljaar - deel 1

Het valt niet mee als je een vervangster in de naailes hebt die het minder nauw neemt met de regeltjes neemt dan jij zelf. Het werd een frus...

Het valt niet mee als je een vervangster in de naailes hebt die het minder nauw neemt met de regeltjes neemt dan jij zelf. Het werd een frustrerende les, ik moest niet passen om de lengte van de benen te bepalen en de elastiek moest pas achteraf er in. Gelukkig testte ik die nog eens thuis voor alles dit te naaien. De kleuren op de foto wijken nogal af door de flits, op de detailfoto zie je beter de kleuren.


De meest gehoorde klacht, na de rampzalige inschrijvingen, was dat je niet echt leert om zelfstandig een project uit te voeren, wel om stapjes uit te voeren zonder goed te weten waarom. Maar daar valt wel een mouw aan te passen natuurlijk, men neme een lap stof, van bij de Zweden bijvoorbeeld. En men passe het patroon een beetje aan, want aan de voorkant van de broek leek die wel tot aan mijn oksels te komen.


Wat me echter het meest stoorde was de boord. Ja, met een overlock kan je dat misschien netjes afwerken, maar ik vond het een gedoe zo met een veiligheidsspeld prutsen in de boord.Dus speldde ik de rekker vast en plooide het randje om zodat het niet kan rafelen. Het was wat voorzichtig stikken, maar het is gelukt.


Het resultaat is een vrolijke pyjamabroek om lekker lang in bed te blijven liggen, dvd'ke te kijken of rustig te ontbijten en de krant te lezen. Of beter twee!
En ongetwijfeld nog één of twee op komst!

You Might Also Like

1 reacties

  1. wat heb je een leuke broek gemaakt ! De stofjes zijn prachtig. Bovendien kun je in zo'n mooie pijamabroek de hele dag rondlummelen, ideaal voor een luie zondag...

    BeantwoordenVerwijderen