The little house

Philippa Gregory is de schrijfster van The Other Boleyn girl, heerlijke historische fictie. Maar ze schrijft ook andere boeken, Fallen skie...

Philippa Gregory is de schrijfster van The Other Boleyn girl, heerlijke historische fictie. Maar ze schrijft ook andere boeken, Fallen skies is bijvoorbeeld fantastisch, maar ook wel historische fictie te noemen. Ik had het boek met een half oog besteld en The little house is geen historische fictie. En ja, de verwijziging naar The Other Boleyn girl, now a major motion picture op de cover is nogal verwarrend.

The Little house is het verhaal van Ruth en Patrick, een jong Engels koppel dat gewoon nu leeft. Ze zijn beiden in de media actief, zij op de radio, hij op tv. Zij heeft geen familie meer, hij heeft vooral zijn ouders die Ruth als een eigen dochter behandelen, al kan dat nogal verstikkend werken. Misschien daarom dat hun dochter in Canada woont? Enfin, het leest vlot weg, het is een beetje beangstigend om te zien hoe je leven in een bepaalde hoek kan geduwd worden en er systemen zijn die daarbij kunnen helpen. Maar wat mij betreft, niet meteen een grote aanrader. Het grappige is dat ik waarschijnlijk op haar site een verzuchting van haar had gelezen dat ze ook andere boeken schreef dan enkel over koninginnen.

Ik weet dat ergens in mijn dozen boeken nog een ongelezen boek over een Queen zit, ook van de hand van Philippa Gregory en ik zal dit bij het uitpakken maar aan de kant leggen.

You Might Also Like

0 reacties